En Sıcak Konular

Bahçeli Kurultay çağrısına sert tepki

11 Haziran 2009 19:18 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay çağrısına tepki gösterdi...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinde "Olağanüstü Kurultay" çağrılarıyla ilgili olarak, "Söz konusu girişimin arkasında, Milliyetçi Hareket Partisi'ni sanal ve yapay süreçlerle meşgul etmek, kronik bunalım partileri gibi hizipleştirerek gözden düşürmek, liderinde ve yöneticilerinde itibar kaybına yol açmak ve en önemlisi giderek tehlikeye sürüklenen ülkemizin önündeki en büyük milli direnç kuvvetini zayıflatmak yatmaktadır" dedi.

MHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bahçeli, 2009 yılı sonbahar aylarında gerçekleşmesi planlanan 9. Olağan Büyük Kurultay süreciyle ilgili olarak yayımladığı genelgede, sürecin işleyiş takvimi hakkında bilgi verdi.

Bahçeli, "Hiçbir dayatma, telkin ve engele aldırmadan mecrasında ilerleyecek olan bu sürecin nihayetinde ortaya çıkacak irade, MHP'yi yeni 40 yıllara taşıyacak isimleri ve Türkiye'nin ağır sorunlarına çözüm için elini taşın altına koyacak kadroları belirleyecektir." derken, Olağan Büyük Kurultay'ın, 6 ay içinde gerçekleşeceğinin bilinmesine rağmen aralarında MHP'li bazı üyelerin de olduğu "Olağanüstü Kurultay" çağrısının hukuki kanallardan partiye ulaştırıldığını bildirdi. Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu talep, yaşanan siyasi gelişmelerle beraber yorumlandığında yalnızca demokratik bir hakkın kullanımı ve tasarrufu olarak görmek Türkiye'yi ve partimizin yerini ve önemini bilmemek olacaktır.

Bu ve benzer nafile talep ve oyunların Milliyetçi Hareket Partisi'nde ve mensuplarında yankı ve cevap bulması, karşılık görmesi asla mümkün olmayacaktır."



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,331 µs