yeni iddialar! | " /> yeni iddialar! | "/>

En Sıcak Konular

Kazayla ilgili yeni iddialar!

11 Haziran 2009 16:45 tsi
Kazayla ilgili yeni iddialar!
Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili kurulan Meclis Araştırma Komisyonu kazayla ilgili yeni iddiaları ortaya çıkarttı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve arkadaşımız İsmail Güneş'in de aralarında bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Best Havayolları Kaptan Pilotu Fevzi Altunbulak, işsizlik korkusu yaşayan pilotların olmayacak hava koşullarında uçmaya zorlandıklarını söyledi. Altunbulak, "Pilotun o koşullarda görerek uçması mümkün değildi, kaza kaçınılmazdı" dedi.

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ve kurtarma çalışmalarının tüm yönleriyle araştırılarak benzer durumların bir daha yaşanmaması için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Salı günü yaptığı toplantıda Best Havayolları Kaptan Pilotu Fevzi Altunbulak'tan teknik bilgi aldı. Alınan bilgiye göre Altunbulak, Türkiye'de pilotların işsizlik korkusu yaşadıklarını belirterek, bu nedenle olmayacak hava koşullarında uçmaya zorlandıklarını ifade etti. Uçaklarda yaşanan gerçek arızaların kayıtlara geçirilmediğini öne süren Altunbulak, Isparta'da düşen uçağın 60-70 kez arıza yaptığı bilgisinin kayıtlarda yer almadığını söyledi. Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazanın hava koşullarından kaynaklandığını savunan Altunbulak, pilotların ancak görerek uçabileceklerine işaret ederek, "O koşullarda görerek uçması imkansız. Kazanın yaşanması kaçınılmazdı" diye konuştu.

Özel şirketlerin bu tür olumsuz koşullarda bile pilotların uçması için baskı yaptığını iddia eden Altunbulak, işsizlik korkusu yüzünden pilotların uçmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Altunbulak, bu tür kazalarda görev yapmak üzere kurulan bir arama kurtarma birimi bulunmadığını kaydederek, kağıt üzerinde 2001 yılında kurulan teşkilata kadro verilmediğini ve bu yüzden de ekiplerin oluşturulamadığını belirtti. Dağda değil, havaalanında da bir kaza yaşansa buna ancak itfaiye ekiplerinin müdahale edeceğini anlatan Altunbulak, arama kurtarma konusunda uzmanlaşmış bir ekip kurulmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bu tür kazalarda AKUT'tan ve TSK'dan yardım istendiğine işaret eden Altunbulak, kazanın ardından helikopterlerin bölgede arama yaptığı haberlerinin doğru olmadığını öne sürdü. Altunbulak, o koşullarda helikopterin havadan aranmasının mümkün olmadığını belirtti. Bu arada bazı komisyon üyeleri, verilen teknik bilgilerin ardından uçak korkularının arttığından yakındı. Bugün kazanın olduğu bölgede inceleme yapacak olan heyette yer alan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, "Bundan sonra uçmamak lazım" diyerek, daha fazla para kazanmak için insan hayatının tehlikeye atılamayacağını söyledi. Heyetin kaza bölgesine yürüyerek mi yoksa helikopterle mi çıkacağı da tartışma konusu oldu.



Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,957 µs