En Sıcak Konular

Ak Partililer Kamer Genç'i uyarmış!

11 Haziran 2009 15:17 tsi
Ak Partililer Kamer Genç'i uyarmış! Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AK Parti'li iki milletvekilinin kendisine, ''DTP'liler size sokakta saldıracak. Birkaç gün ortadan kaybolun, Meclise gelmeyin'' dediklerini söyledi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Genç, laiklik ilkesine ve ülkenin bölünmezliğine yönelik saldırılar karşısında hiçbir şeyden korkmadan düşüncelerini açıklamaya devam edeceğini belirtti.

Bazı çevrelerin bundan rahatsız olduğunu, AK Parti'li milletvekillerinin dün Genel Kurulda üzerine yürüdüğünü anlatan Genç, akşam saatlerinde AK Parti'li iki milletvekilinin ayrı ayrı yanına geldiğini bildirdi. Genç, ''Bana, 'DTP'liler size sokakta saldıracak. En iyisi, birkaç gün ortadan kaybolun, Meclise gelmeyin' dediler. Kuştan korkan, darı ekmez'' dedi.

Çanakkale Kongresinde yaptığı konuşmayı dün Genel Kurulda gündeme getirmesi üzerine sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın ''Kamer Genç, bizi polise ve savcıya ihbar ediyor'' diyerek, ''birilerine'' mesaj gönderdiğini, o bölgenin insanı olarak Sakık'ın sözlerinin anlamını bildiğini belirten Genç, DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ile DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin, 15-20 gün önce odasına geldiğini ve ''Biz, herkesle uğraşıyoruz. Bir de senle uğraşmayalım'' dediklerini kaydetti.

Genç, ne şartlar içinde ve nasıl tehlikelerle görev yaptığını, başına bir şey gelirse sorumlularının kim olduğunu kamuoyunun bilmesi için bunları anlattığını belirterek, ''Kimseden korktuğum yok. Görevime, mücadeleye yine devam edeceğim. Kim, ülkenin birliğine ve bütünlüğüne, laik düzene karşıysa, onlara düşüncelerimi açık, net ve korkmadan söyleyeceğim'' diye konuştu.

Gazetecilerin soruları üzerine, can güvenliğinin tehlikede olduğunu söylemediğini, ancak durumun kamuoyu tarafından bilinmesini istediğini ifade eden Genç, koruma talebinde bulunmaya gerek olmadığını sözlerine ekledi.

(aa)




Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,584 µs