En Sıcak Konular

Kırmızı kart gösteren hakeme siyah kart

11 Haziran 2009 13:31 tsi
Konya 2. Amatör Küme B Grubu'nda, Beyşehir Suğla Sahası'nda, Durak Ömer Akkanat YİBO ile Doğanbey Belediyespor arasında oynanan karşılaşma, 15 dakika sürdü.

Bir önceki maçta 10 futbolcusu idari tedbirli olarak ceza kuruluna sevk edilen Doğanbey Belediyespor, sahaya 9 kişi çıktı.

Tuna Ayran, Kamil Karakut ve Evren Özkul hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmanın 4. dakikasında Durak Ömer Akkanat YİBO, Mücahit'in attığı golle 1-0 öne geçti.

Gol sonrası başlama vuruşunun ardından, kurallara aykırı şekilde topu elinde sektirerek rakip kaleye doğru yönelen ve eliyle gol atan Doğanbey Belediyesporlu futbolcu Ahmet Cirik, sarı kart gördü. Cirik, daha sonra kendi kalesine de bilerek gol atarak skorun 2-0'a gelmesine neden oldu.

Maçtaki tutumunu sürdüren Cirik'i hakem, ikinci sarı kartla oyun dışı bıraktı. Bunun üzerine Doğanbey Belediyesporlu futbolcu, üzerinden çıkardığı çikolata ve sakızlardan çıkan paraları hakemin üzerine savurdu.

Doğanbey Belediyesporlu Hüseyin Yapıcı da topu sürekli olarak elle oynayıp dışarı atınca hakem tarafından önce sarı, ardından kırmızı kartla cezalandırıldı.

Yapıcı, kendisine gösterilen kırmızı karta tozluğundan çıkardığı siyah renkli bir kartla karşılık verdi.

Kırmızı kart gösterdiği oyuncunun kendisine siyah kart göstermesi karşısında hakem Tuna Ayran, şaşkınlık yaşarken, Yapıcı, daha sonra sahayı terk etti.

Mücadeleye 7 kişi olarak devam etmek zorunda kalan Doğanbey Belediyespor'da 15. dakikada Mustafa Güral sakatlandı ve sağlık görevlileri tarafından saha kenarına taşındı.

Rakip oyuncuların sahadaki Doğanbey Belediyesporlu futbolcu sayısının 6 olduğunu ve kurallar gereği bu şekilde mücadelenin devam edemeyeceğini hatırlatması üzerine, saha kenarına gelen hakem Tuna Ayran, sakatlanan oyuncuya maça devam edip edemeyeceğini sordu. Futbolcudan devam edemeyeceği yanıtını alan Tuna Ayran, Durak Ömer Akkanat YİBO'nun 2-0 önde olduğu karşılaşmayı tatil etti.

Doğanbey Belediyespor Antrenörü İsmail Tumay, hakemlerin takımına gösterdiği olumsuz tutum nedeniyle böyle bir yol izlediklerini ifade etti.

aa



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,421 µs