En Sıcak Konular

Hindistan üniversitelerinde kot yasağı..

11 Haziran 2009 12:00 tsi
Hindistan üniversitelerinde kot yasağı.. Uttar Pradesh eyaletinde kız öğrencileri cinsel tacizler artınca, üniversiteler kız öğrencilere kot elbise giyme yasağı getirdiler.

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletindeki 4 üniversitede cinsel saldırıların durdurulması için bayan öğrencilerin üniversite kampüsünde kot ve diğer Batı tarzı elbiseleri giymeleri yasaklandı.

Uttar Pradesh'in Kanpur şehrinde sadece kızların öğrenim gördüğü Dayanand üniversitesi başkanı Meeta Jamal, Agence France Presse'e "Kadına karşı saldırıları durdurmanın tek yolu bu.

Dayanand üniversitesini örnek alan diğer üç üniversitede aynı kararı alarak, bayan öğrencilerin kot giymesini yasakladı.

Üniversite yetkilileri, son günlerde kızlara yönelik cinsel tacizlerin artması üzerine bu kararı almak zorunda kaldıklarını söylediler.

Cinsel tacizlere uğrayan bayan öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun kot pantolon, dar bluz ve mini etek giydikleri belirtildi.

Okul müdürü Jamal, "Üniversitede dersler bitince, gençler üniversite kapılarına yığılıyorlar. Özellikle dar elbiseler giyen kız öğrencilere karşı kaba davranıyorlar. Bu burada çok sık rastlanılan bir durum." dedi.

Hemen okul kapısı önünde çok sayıda cinsel taciz şikayetleri gelmesi üzerine, üniversite kendisini kesin bir önlem alma ihtiyacını hissetti. Jamal, "Öğrencileri kampüste kot giymeleri yasağı getirdik." dedi.

Uttar Pradesh eyaletinde üniversiteler cinsel sarkıntılık ve taciz olaylarının artması üzerine birbiri ardına kampüslerde kız öğrencilerin kot, mini, dar bluz ve şort giyme yasağı getiriyor.

Hemen her gün cinsel sarkıtılık ve tacizle karşılaşan kız öğrenciler ise yasak kararının bir çözüm olmadığını savunuyorlar.

Kız öğrencilerden Shweta Chaturvedi, Indo Asian News Service'e (IANS) yaptığı açıklamada, "Üniversite yetkililerinin aldığı karar mantıklı değil. Cinsel tacizleri kontrol etmek istiyorlarsa, polise müracaat etmeliler." dedi.

Diğer kız öğrenciler ise yasak kararının saldırganları değil mağdurları cezalandırmaya yönelik olduğunu ileri sürdüler.

Öğrencilerden Richa Sharma, "Üniversite öğrencilere arasında kot giymek yaygın. Mini etek ve şort yasağını anlarım, fakat niye kotlar?" dedi.

Daha önce Hindistan'da bazı üniversitelerde kot giyilmesi yasaklandı, fakat öğrencilerin protestoları üzerine yasaklar kaldırıldı.

Dünya Bülteni /



Bu haber 1,287 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,972 µs