KCK'dan şok iddia: Diyarbakır'a güvenilmez | " /> KCK'dan şok iddia: Diyarbakır'a güvenilmez | "/>

En Sıcak Konular

KCK'dan şok iddia: Diyarbakır'a güvenilmez

11 Haziran 2009 10:55 tsi
KCK'dan şok iddia: Diyarbakır'a güvenilmez Koma Civakên Kurdistan'a (KCK) yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili hazırlanan iddianamede Diyarbakır'a yönelik şok bir suçlama var.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın PKK'nın şehir yapılanması Koma Civakên Kurdistan'a (KCK) yönelik yürüttüğü soruşturmayla ilgili hazırlanan iddianamede dikkat çekici bilgiler yer alıyor.

KCK'lılar kendi aralarında yaptığı telefon görüşmelerinde Diyarbakırlıları 'güvenilmez' olarak nitelendirdikleri tespit edildi.

Yerel seçimler öncesi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, "Diyarbakır kalemiz, kimseye vermeyiz" açıklamasını yapmıştı. PKK ise her fırsatta Diyarbakır'ın kendileri için çok önemli olduğunu vurguluyordu. Ancak görünenin aksine örgütün Diyarbakır insanına bakışının farklı olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı KCK iddianamesinde, telefon görüşmelerinde KCK'lıların Diyarbakır'a bakışını gözler önüne seriyor. Yapılan MYK toplantısında, çıkan olaylarda Çimen Işık isimli bayanın taş atamayıp kaçması ve Ali isimli şahsın ise Bursa Gemlik'te yaşanan olayları anlatıyor.

Konuşmalarda, bir dönem PKK'ya katılan Serdar Ziriğ, Diyarbakırlılara güvenilemeyeceğini ve tecrübesini yaşadığını söylüyor. Ziriğ'in bu sözlerini şu an tutuklu bulunan DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun da destekleyerek "Üniversitede ben de onların yüzünden dayak yemiştim." diyor.

Çimen Işık, Mehmet Abbasoğlu ve Serdar Ziriğ arasında geçen görüşmeye ilişkin notlar ise şöyle:

Ç.I: Dün Mehmet Taş ne diyor Mehmet abi biliyor musunuz? Diyor ki biz MYK toplantısında şey yapmışta biz onu değerlendirdik, dedi ki arkadaşlar yerel yönetimler komisyonu bile alanlarda çatıştı. İnsaf yani gerçekten

M.A: Alanlar çatıştı

Ç.I: Gittik ya ben kaçmıştım ya ...ben taş atamadım, ben kaçtım o yüzden, hiç birimiz taş atmadık ama kaçtık.

S.Z: Kaçtınız.

Ç.I: Ben söylüyorum ben kaçtım valla ben taş atamıyorum

S.Z: Niye taş atamıyorsun

Ç.I: Bir baktım saldırdılar, bir baktım kimse yok ne ....

S.Z: Bak haberiniz olsun Diyarbakırlılara güven olmaz bu konuda ben tecrübesini yaşamış bir insanım

Ç.I: Ama Diyarbakır'da ..... arkadaşlar ....sen ortada kalıyorsun.

S.Z: Doğru bu kafamda buradan buraya yarılmış Gemlik'te ha bu Diyarbakır'da oldu, ne oldu, biz bir yerde yol kestik, duydun mu Diyarbakır tıkanmış, kimseyi çeviremiyoruz, örgütümüz kararlı değil, yolu kapattık, bir grup Bursaspor taraftarı veyahutta maçtan geliyorlar, dedim biraz da faşiştler, 15 tane de asker var, askerler kalkan almış, o kalkanlar .........bir grup önde tutuyor, bir grup da onların üstünde tutuyor. Gençler de onların arkasında bize taş atıyor. O Bursaspor taraftarları, biz de onların üstlerinden taş atıyoruz, bu Diyarbakır'ın gençleri, var siz ...... demişler tamam mı beraberiz, 20 kişi varız, onlar da 10-15 kişiler, bir baktım bunların arkasından kaçtı geldi bize saldırdı.

Ç.I: Kaçtı mı herkes yoksa

S.Z: Ben dedim yedik biz bunu, artık zaten bilenmişiz, şey olmuşuz, ben de elimde iki tane taş var. Bu geldi beş metre yanaştı dedim ......... yedik bunun elinde sopa vardı ben buna taş vurdum. O da benim kafama taş vurdu. Heval ben diğer taşı vurdum, o da diğer ağacı bir daha kaldırdı, ben kolumu kaldırdım burayı kesti. Ondan sonra bu yere düştü, ben yükseldim buna bir tane daha ..... ben baktım yandan bir tane arkadaş buna taş atıyor. O diğer gelene valla ne oldu bilmiyorum bunlar gitti kaçtı. Ben kafam burdan yarıldı elim burdan gitti, bir etrafıma baktım kimse yok, bu Diyarbakır gençleri. Biz 20 kişiyiz onlar 5 kişi getiriyor arkasından ikincisi sonra geldi ya 19 adam kaçtı.

B.A: Ben Diyarbakır'ın bir özelliğini bilirim, üniversitede ben de onların yüzünden dayak yemiştim.

Ç.I: Baktık kimse yok polisler .....bizde .....kaçtık bide gaz bombası attılar ama iyi koşuyormuşum yani.

cihan



Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,881 µs