En Sıcak Konular

Doğan'a güvenen böyle ortada kaldı

11 Haziran 2009 10:16 tsi
Doğan'a ait D Yapı'nın Beylikdüzü'nde inşa ettiği ve Milpa'nın pazarladığı Taxit Center'da dükkan alanların mağduriyeti sürerken, CEO Nebil İlsever'in verdiği son söz de toz oldu.

3 yıldır boş bekleyen dükkanlar için Oto Mol’deki dükkanlarla takas sözü verilmesine rağmen; son anda bundan da vazgeçildiği belirtildi.

Doğan Grubu şirketlerinden D Yapı’nın İstanbul Beylikdüzü’nde inşa ettiği, grubun bir başka şirketi Milpa’nın da pazarladığı Taxit Center AVM’de dükkan alanların mağduriyeti sürerken, Holding CEO’su Nebil İlsever’in verdiği son söz de toz oldu.

Taxit Center’in AVM olarak açılmaması sebebiyle yaklaşık 3 yıldır dükkanları boş bekleyen yatırımcılar, Nebil İlsever’in yaptığı takas önerisiyle umutlandı. 3 yıldır atıl vaziyette bekleyen Taxit Center’deki dükkanlarını geri vermek isteyen mülk sahiplerine Doğan Grubu’nun Bağcılar Yüzyıl’da inşa ettiği Oto Mol’deki dükkanlarla takas sözü veren Milpa yetkilileri, son anda çark etti.

TAPU FOTOKOPİLERİYLE ORTADA KALDILAR

Taxit Center’ın mağdurlarından biri olan Özdemir Bilgi ile yakın akrabaları, ellerindeki 6 dükkanın takası için Milpa’dan söz alıp işlemlere başladı. Taxit Center’da yatırım yaptıkları sırada aldıkları kredilerin hacizlerini bile takas usulüyle almak istedikleri Oto Mol’deki dükkanların üzerine kaydırmak için girişimde bulunan Özdemir Bilgi ve akrabaları, işlemleri bitirme noktasına getirmişlerdi ki Milpa’dan gelen haberle adeta çılgına döndüler.

Milpa yetkilileri, Oto Mol’deki dükkanların sahibinin takas yapmaktan vazgeçtiğini öne sürerek takastan vazgeçti. İpotekleri kaydırmaları için Özdemir Bilgi’ye verilen Oto Mol’deki dükkanların tapu fotokopilerinde mülk sahibi olarak ise “Hürriyet Ticaret ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.” görülüyor.

ÖZDEMİR BİLGİ: TAKASTA BÜYÜK ZARARLARA RAZIYDIK

Konuyla ilgili tepkisini dile getiren Özdemir Bilgi, büyük bir zararı göze alarak takas yapmaya razı olduklarını, ancak buna rağmen Milpa yetkililerinin verdikleri sözü tutmadığını söyledi. Milpa’nın avukatlığını yapan bir kişinin annesine ait Taxit Center’daki dükkanın geri alındığına dikkat çeken Özdemir Bilgi, “Peşin parayla 175-180 bin dolara satın alınabilecek Oto Mol’deki dükkanları 220 bin dolara almaya razı olduk. Takas olsaydı eski dükkanlarımız ise 4 yıl önceki değerleri üzerinden hesaplanacaktı. Yeter ki takas yapalım da Taxit Center’dan kurtulalım diye büyük zararlara katlanmaya razı olduk ancak, son anda bizi yine yüz üstü bıraktılar. Eksiklikler tamamlanmadığı için dükkanlarımız bir türlü açılmadı. Üstelik bir de her ay yüklü miktarda aidat ödüyoruz. Şimdiye kadar her birimiz yaklaşık 50 bin TL aidat ödedik” dedi.

SPK’YI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

Halka açık olan ve İMKB’de işlem gören Milpa’nın Taxit Center ile ilgili aldığı kararlarda ve yaptığı işlemlerde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı bilgilendirmediğine de dikkat çeken Özdemir Bilgi, Sermaye Piyasası Kurulu’nu bu konuda tedbir almaya davet etti. Son olarak Milpa Genel Müdür Yardımcısı Vedat Arıcan’ın Taxit Center yönetimine girdiğini hatırlatan Bilgi, bunun İMKB’ye bildirilmemesinin suç olduğunu ifade etti. Özdemir Bilgi; Doğan Grubu’nun İstanbul Beylikdüzü’nde inşa ettiği, ancak 3 yıldır bir türlü açılışı yapılmadığı için yatırımcılarını büyük zararlara uğratan Taxit Center’ın ortakları olarak büyük zarara uğradıkları için mahkemeye başvurmaya hazırlandıklarını da kaydetti.3 yıldır boş bekleyen dükkanlar için Oto Mol’deki dükkanlarla takas sözü verilmesine rağmen; son anda bundan da vazgeçildiği belirtildi.

vakit



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,190 µs