En Sıcak Konular

Almanya'da PKK operasyonu: 5 lider gözaltında

11 Haziran 2009 10:33 tsi
Almanya'da PKK'nın finansmanını sağlayan 5 yönetici gözaltına alındı.

Almanya'da 1993 yılından itibaren yasaklanan PKK'ya, finansman ve kadro temini sağladığı iddia edilen derneklere yönelik operasyonlar sürüyor. Heilborn'da örgütün kontrolünde hareket ettiği bildirilen bir derneğin 5 yöneticisi gözaltına alındı.

Almanya'da yaşayan Kürt kökenli vatandaşların son dönemde PKK'lıların ''haraç'' ve ''uyuşturucu ticareti'' faaliyetlerine yönelik artan şikâyet ve ihbarları sonrasında harekete geçen Alman güvenlik güçleri, önceki gün Heilborn kentinde faaliyet gösteren PKK'nın kontrolünde olduğu iddia edilen bir derneğe baskın düzenledi. Dernek yöneticilerinin evlerine de eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 5 yönetici gözaltına alındı.

''PKK'nın finansal kaynaklarının kurutulması''na yönelik mahkemenin ''arama'' kararı doğrultusunda harekete geçen Alman güvenlik güçlerinin dernekte yaptığı aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. PKK'nın propaganda faaliyetlerinde kullanıldığı belirtilen bilgisayarlara da el konuldu.

Ayrıca, dernek binasında ve yöneticilerin evlerinde yapılan aramalarda, yasaklı olduğu gerekçesiyle PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ve örgüt sembollerine de el konulduğu bildirildi.

Alman güvenlik güçleri tarafından geçen yıldan bu yana PKK'ya kadro ve finansman teminine yönelik faaliyet gösterdiği belirlenen 140'tan fazla dernek, ev ve iş yerine yönelik operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. Operasyon kapsamında tutuklanan bazı dernek mensupları, ''terör örgütüne üye olmak, haraç toplamak, uyuşturucu ticareti yapmak, adam dövmek, yaralamak, yasaklı örgüte ait yayınları satmak, terör örgütüne kadro temin etmek, insan kaçakçılığı'' gibi çeşitli suçlardan yargılanarak, çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

aa



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs