En Sıcak Konular

"İzin istemeyiz!"

0 0 0000 00:00 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin Kerkük konusundaki düşüncelerinin net olduğunu belirterek, ''Kerkük belli bir etnik unsura ait olamaz. Kerkük tüm Iraklılarındır'' dedi. Ayrıca Erdoğan'ın bir sert mesajı da Amerika'ya yönelik...

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Irak'taki son gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.
 
"Biz Türkiye olarak Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız" diyen Erdoğan, "Irak'ta herhangi bir etnik unsurun, başka bir etnik unsur üzerinde egemenlik kurmaya çalışması yanlıştır" dedi.
 
Erdoğan, "Irak'ın her türlü zenginliği Irak'a aittir. Fakat Kerkük'le ilgili demografik değişim söz konusu. Kerkük'e müdahale etmek isteyenler var. Kusura bakmasınlar. Türkiye buna izin vermez" diye konuştu.
 
"Bizim Irak'la olan komşuluk haklarımız sıradan ülke haklarına benzemez" diyen Erdoğan, "350 kilometre sınırın olacak, tarihi, kültürel bağların olacak, yıllardır dayanışma içinde olduğun ülkeye karşı seyirci kalacaksın! Bu kabul edilemez" dedi.
 
"Kimseden izin alacak değiliz"
 
Başbakan Erdoğan üstü kapalı ABD'yi de eleştirerek, "Biz bölgeyle ilgili açıklamalarımız için kimseden izin alacak değiliz. Hukuku bu derece ileri olanların bunu beklemesi doğru değil" dedi.
 
Irak halkının refah ve huzur içinde yaşamasının Türkiye'nin en büyük arzusu olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Irak'ta güvenlik ve istikrarın tesisi için mümkün olan her türlü katkıyı yaptık. Irak'taki liderlerin açıklamaları kanımıza dokunuyor. Bizim Irak'taki yönetenlerle Irak halkına bakışımız farklı" ifadesini kullandı.
 
"PKK'nın varlığı bizi rahatsız ediyor"

 
Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığının Türkiye'yi rahatsız ettiğinin altını çizen Erdoğan, "PKK'nın Irak'taki faaliyetlerine devamı bizim sessiz kalacağımız birşey değildir. ABD'den gerekli adımların atılmasını bekledik" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, "Bu tür olumsuz gelişmeler halkımızı rahatsız ediyor. Türkiye bu gelişmelere kayıtsız kalmayacak" diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, eksiksiz ve tam bir demokrasi yolunda olduklarını bildirerek, ''Ne var ki zihinsel engellerin aşılması, bazen kurumsal engellerin aşılmasından daha zor olabiliyor'' dedi.
 
"Tam bir demokrasi yolundayız"
 
Erdoğan, Türkiye'nin gündemine de değinerek, "Hızla değişen gündem içinde bazı temel meselelerimiz ne yazık ki çabuk unutuluyor. Biz eksiksiz ve tam bir demokrasi yolundayız. İmtiyaz değil, adalet isteyen halkımız da bizden bunu bekliyor. Türkiye'nin kalkınması ve refahı, gelişmesi..." dedi.
 
"Bütün bunların önünde kurumsal engellerin yanı sıra zihni engeller de bulunduğunu da biliyoruz" diyen Erdoğan, "Bu engelleri aslında kısmen aştık ama geride kalanları da hızla aşmak zorundayız. Ne var ki zihinsel engellerin aşılması, bazen kurumsal engellerin aşılmasından daha zor olabiliyor" diye konuştu.
 
Erdoğan, "Yönetimde şeffaflık ilkesinin sağlanması, halkın bilgiye ulaşma kanallarının aşılması, bize göre Türkiye'nin en önemli meselelerinden biridir" ifadesini kullandı.

CNNTurk



Bu haber 333 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,597 µs