En Sıcak Konular

Bülent'e sordular: Sivas mı Fener mi?

10 Haziran 2009 22:50 tsi
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, en büyük hayalinin Türkiye'nin 20 milyon genci ile Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu kupasını kazanmak olduğunu söyledi.

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği "Her yönüyle sporcu sağlığı" sempozyumu BAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sempozyumda sporcu sağlığı konusunda, bilim adamları, bazı kulüplerin takım doktorları, gazeteci, sporcu ve teknik adamlar görüşlerini dile getirerek spor hekimliği ve takım doktorluğunun kurumlaşması gerektiğini vurguladılar. Sempozyumun en ilgi çekici oturumunu Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un konuşmacı olarak katıldığı "Antrenör bakış açısıyla eksiklikler ve çözümler" konulu oturum oluşturdu.

Futbolcuların sanıldığı kadar büyük para kazanmadıklarını anlatan Uygun, herhangi bir sakatlıkta gerekli tedaviyi yaptıramadığı için futbolu bırakmak zorunda kalan futbolcular olduğunu anlattı. Uygun, tam teşekküllü sporcu hastanesi ve rehabilitasyon merkezi ile sporcu huzur evi projeleri bulunduğunu belirterek, bu projelerin gerçeğe dönüşmesi için çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. Uygun, Türkiye'de futbolcuların sendika çatısı altında buluşması ve sağlık sigortası yapılmasının zorunlu hale getirilmesi gibi konularda hazırladığı projeleri Futbol Federasyonu başta olmak üzere Başbakan ve ilgili bakanlıklara sunduğunu açıkladı.

İŞTE HAYALLERİ

Bundan sonraki hedef ve hayallerinin sorulması üzerine Uygun, şunları söyledi:

"Hayallerimin arasında tabii ki bir Anadolu takımını şampiyon yapmak, UEFA Kupası şampiyonluğu, bir Şampiyonlar Ligi kupası, Milli Takımızı Dünya ve Avrupa Şampiyonu yapmak var. Bunlar benim kendi hayallerim ve bu hayallerimi aşama aşama gerçekleştirmek istiyorum. Ancak benim esas hayalim sosyal hakların, sendikalaşmanın yaşama geçtiği, tesislerin yapıldığı, alt yapı hocalarının maaşlarının ödendiği, kulüplerin uzman doktorların, psikologların, analizcilerin kulüplerde görev yaptığı, Türk gençlerinin en güzel şekilde yetiştirildiği bir Türkiye'dir. 1 milyon genci olan Hollanda'nın Avrupa ve Dünya Şampiyonu olduğu bir yerde 20 milyon aslan gibi gencin Avrupa ve Dünya Şampiyonluğunu kazanmasını istiyorum."

FB Mİ SİVAS MI?

Uygun, bir izleyicinin, "Fenerbahçe'nin başında sizi ne zaman göreceğiz?" sorusuna ise esprili bir yanıt verdi. "Salonda ne kadar Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Galatasaraylı, Trabzonsporlu, Sivassporlu var?" diye tek tek soran ve salondakilerden alkış isteyen Uygun, en büyük alkışın Sivasspor'a gelmesi üzerine, "Sivasspor'a hayırlı olsun" dedi.

Sempozyumda, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Fenerbahçe kulüp Doktoru Prof. Dr. Ömer Taşer, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Binnet, Spor Cerrahı Op. Dr. Bülent Zeren, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği AD Başkanı Prof Or. Hakan Gür, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu öğretim üyesi Prof. Dr. Turgay Biçer, Altay kulübü Doktoru Doç. Dr. Levent Köstem, gazeteci Zeki Çol de yaptıkları konuşmalarda sporcu sağlığının önemi konusunda görüşlerini dile getirerek çeşitli öneriler sundu.

ajanslar



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,690 µs