En Sıcak Konular

Apo'ya slogan, PKK'lılara saygı duruşu

10 Haziran 2009 19:13 tsi
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yapılan DTP kongresinde teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılırken, ölen PKK'lılar için de saygı duruşunda bulunuldu.

Viranşehir Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda 1 saat gecikmeli başlayan kongreye DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan, Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven ve bazı sivil toplum yöneticileri ile birçok partili katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmadığı kongrede, DTP'liler ölen PKK'lılar için saygı duruşunda bulundu. Kongre öncesi Adnan Etli'nin hazırladığı listenin dışında kalan partililer arasında gergin anlar yaşandı. Oturumu yönetmek için Divan Kurulu Başkanlığı'na parti üyesi Ahmet Solmaz seçilirken, katip üyeliklerine ise oy birliğiyle Ramazan Altan ve Suna Uluğtürken seçildi.

Kongrede konuşan Adnan Etli, "Listeye girmemiş, şahsıma yönelik yapılan eleştirileri hoş görüyorum. Ben listeye girememiş arkadaşlarımdan özür diliyorum" diye konuştu.

Ardından kürsüye çıkan Tüm Bel-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Çetin, "DTP kuruldu, DTP'nin karşısında AK Parti'yi kurdular. Başka partileri kurdular. İradesi olan, iradesini temsil eden Sayın Abdullah Öcalan'ın önderliğinde kurulan PKK'ya karşı Hizbullah örgütünü kurdular ama boş" dedi.

Kongrede Kürtçe olarak teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, DTP'lilere yönelik tutuklamaları kınarken, DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici de konuşmasını Kürtçe yaptı.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde 210 delege oy kullandı. Adnan Etli tekrar başkan seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine ise Zelal Özkan, Gülsüm Yavuklu, Ferzende Ata, Seydo Doğan, Süleyman Yıldırım, Salih Şeyhun, Emin Burun, Emine Aydoğan, Kasım Erbekler, Bubo Azlal, Adil Oğurlu ve Mehmet Salacak seçildi.

haber7



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,304 µs