İyi çocuklar tatbikattaydı... | " /> İyi çocuklar tatbikattaydı... | "/>

En Sıcak Konular

İyi çocuklar tatbikattaydı...

10 Haziran 2009 14:30 tsi
İyi çocuklar tatbikattaydı... 2005'te Şemdinli'de bir kitapçı bombalandı, ortalık karıştı. Çünkü bu kez halk "bombacıları" yakalayıp güvenlik güçlerine teslim etmişti. Adları "iyi çocuklar"a çıkan iki jandarma astsubayı ile bir itirafçının yargılanması sürüyor. "İyi çocuklar"

Umut Kitabevi bombalanması ile ilgili keşifte “iyi çocuk” astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ilk defa görüntülendi.

Dönemin Genelkurmay Başkanı Büyükanıt"ın “Tanırım, iyi çocuktur” dediği Ali Kaya"nın da aralarında bulunduğu kişilere olayyeri tatbikatı yaptırıldı. Bombalanan Umut Kitabevi sahibi Seferi Yılmaz"dan, itirafçı Ateş"in montunu teşhis etmesi istenince sanıklar kapıya çıktılar ve ilk kez görüntülendiler

Hakkâri"nin Şemdinli İlçesi"nde Umut Kitabevi"nin bombalanması olayı ile ilgili Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından Şemdinli"de keşif yapıldı. Bugüne kadar medyaya sadece kimliklerindeki fotoğrafları yansıyan astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ilk kez görüntülendi. Keşfe sanık astsubaylar ve PKK itirafçısı Veysel Ateş, polis kıyafetleri giydirilerek Özel Harekâtçıların eşliğinde getirildi. Tutuklu kitabevi sahibi Seferi Yılmaz ise kelepçeli olarak keşifte hazır bulundu.

Mahkeme heyeti bombaların atıldığı yerleri santim santim ölçtü. Keşif sırasında jandarma ve polis sürekli görüntü kaydetti. En ilginç detay ise olay günü Veysel Ateş"in giydiği montun sanıklara ve Seferi Yılmaz"a sorulması oldu.

Veysel Ateş"in montu gösterildi

Bombaların patladığı Umut Kitabevi"nden başlanan keşfe Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi Hakimi Yarbay Yücel Savrul ile sanık ve müdahil avukatları katıldı. İlk olarak kitabevine alınan Seferi Yılmaz"dan Mahkeme, olay günü bomba patladıktan sonra kitabevinden nasıl çıktığını ve bombayı yerleştiren kişilerin nasıl kaçtığını anlatması istendi. Yılmaz da olay gününü anlatarak iki bombanın art arda patladığını anlattı. Daha  sonra mahkeme olayda amcasının oğlu Zahir Korkmaz"ı kaybeden Metin Korkmaz"ı dinledi. El bombalarının nasıl patladığının, nasıl bir ses ve koku çıkardığının sorulduğu Korkmaz da olayı detaylarıyla anlattı. 

Tatbikat sırasında Seferi Yılmaz"a itirafçı Veysel Ateş"in olay günü giydiği mont gösterildi. Koridor ışığının şiddeti, havanın bulutlu olup olmadığı gibi en ince detaylarla Yılmaz"dan montu teşhis etmesi istendi. Yılmaz, olay günü kaçan kişinin üzerindeki montla kendisine gösterilen montun aynı olmadığını söylerken, sanık astsubaylar, İldeniz ve PKK hükümlüsü Ateş, montun olay günü giyilen mont olduğunu açıkladılar. Yılmaz, kaçan kişiyi nasıl kovaladığını anlatırken, olayda ölen Zahir Korkmaz"ın eşi Hamide Korkmaz gözyaşlarını tutamadı. Tanıkların ifade verdiği sırada Kaya, İldeniz ve Ateş de bir ara pasajın kapısına kadar çıkarıldı. Böylece Kaya ve Ateş, Şemdinli olayından sonra ilk defa görüntülenmiş oldu. Sanıklar pasaj kapısına çıkarken, özel harekâtlar adeta etten duvar ördü. Olay gününü anlatan tanıklar ise sanık astsubayların polis şapkalarını çıkarmalarını istedi. Sanıklar şapkalarını çıkararak olayı anlattı.

Umut Kitabevi"nin bulunduğu yerin keşfinin ardından Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski AKP İlçe binası önüne geçildi. Burada olayda yer alan aracın yerine temsili bir beyaz polis aracı kullanıldı. Sanıklar araçta bulunan silah ve mühimmat ile aracın etrafında yaşananları anlattı.

taraf



Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,906 µs