önemli karar | " /> önemli karar | "/>

En Sıcak Konular

Askeri fabrikalar için önemli karar

10 Haziran 2009 09:48 tsi
Askeri fabrikalar için önemli karar 
Savunma sanayiine yeni düzenleme. Önümüzdeki 7 yılda askeri fabrikaların bir kısmı kapatılacak, kalanı özel sektöre devredilecek.

SAVUNMA Sanayii Müsteşarlığı (SSM), sektörün 2016 yılına kadar uzanan yol haritasını belirledi. 'Sektörel Strateji Dökümanı 2009 - 2016' adlı rapora göre, 'Askeri fabrikaların üretime yönelik yetenekleri özel sektörün kullanımına' açılacak. Dokümanda, 'Sanayide mevcut olan yetenekler için askeri fabrikalarda tekrar yatırım yapılmayacaktır. Askeri fabrikaların mevcut durumunun değerlendirilmesi amacıyla bir fizibilite çalışması yapılması yönünde girişimde bulunulacaktır' ibaresi yer aldı. 2016 yılına kadar 'duplikasyon' yaratan askeri fabrikaların kademeli olarak kapatılacağı veya özel sektöre devredileceği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, özellikle yurtiçinde üretilen malzeme ve sistemlerin fabrika seviyesi bakımıyla yine yurtiçinde imali yapılan yedek parça ve malzeme üretimi özel sektöre verilecek. Verimli olmadığı değerlendirilen asetilen tüp ve dikenli tel üreten fabrikalar şimdiden kapatıldı.

TSK'nın, Kayseri'de 1009. Ordudonatım Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü, Adapazarı'nda 1010. Ordudonatım Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü, Ankara'da 1011. Ordudonatım Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü, Balıkesir'de 1012. Ordudonatım Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü ve Tuzla'da 1013. Ordudonatım Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü bulunuyor.

'MİLLİ' ÜRETİM

Strateji dokümanında üretimi gerçekleştirilecek silah sistem ve araçları da belirlendi. Belgeye göre, TSK'nın kritik silah sistemlerinin 'milli' üretilmesini hedefliyor. Buna göre; Türkiye 2012'ye kadar milli piyade tüfeği, Parçacıklı programlanabilir mühimmat ve hafifletilmiş silah sistemleri geliştirilecek. 2013'e kadar orta ve uzun menzilli tanksavar silah sistemi hayata geçirilecek.

2016'ya kadar helikopter ve jet eğitim uçağı üretilecek, alçak irtifa hava savunma füzesi geliştirilecek. Uydu yol haritasında yer alan tüm uydulara hizmet edecek kapasitede bir Uydu Montaj Entegrasyon ve Test Merkezi kurulacak.

İnsansız hava aracı projelerine de geniş yer ayrılan belgede, 'Görünmezlik teknolojilerinin uygulanması konusundaki araştırma 2009'da tamamlanacaktır' dendi.

akşam



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,765 µs