En Sıcak Konular

Arap işadamlarından vefa porejesi : Şukran Türkiye

10 Haziran 2009 08:37 tsi
Eğitimlerini Türkiye'de tamamlamış bir grup Arap işadamı Başbakan Erdoğan'ın 'One minute' çıkışına karşı vefa göstermek için yatırım atağı başlattı.

'Türkiye'ye Vefa Girişimi' projesi için İstanbul'da bir araya gelen 30 sivil toplum kuruluşunun düzenlediği toplantıyı El Cezire Televizyonu canlı yayınladı. İşadamları, proje çerçevesinde 'Şukran Türkiye' sloganıyla bütün Arap ülkelerini dolaşarak yatırım çağrısında bulunacak.  
 
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Davos'taki 'One minute' çıkışının tetikleyici unsur olduğu kampanya için hazırlanan 25 saniyelik reklam filmiyle de Arap sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarını Türk malı kullanmaya çağırdı. Arapların, tatil için Türkiye'yi tercih etmeleri istendi.

'Türkiye'ye Vefa Girişimi' Arapların Avrupalı ya da ABD'li firmalar yerine Türklerle birlikte çalışmaları ve bu sene tatil için Türkiye'yi tercih etmelerini içeriyor. Girişimin genel sekreteri Gazvan Masri, "Arap turizm firmaları ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. Şimdiden uçaklarda yer sorunu yaşıyoruz. Yazın Arap turistleri Karadeniz yaylalarında göreceksiniz." dedi. Sudan İşadamları Derneği'nden Dr. Ammar İbrahim ise, "Türkiye'de eğitim aldık. Hâlâ borcumuzu ödediğimize inanmıyoruz. Vefamızı göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

İki ay önce Arap işadamları ve sivil toplum örgütlerinin Türk meslektaşlarına yaptığı teklifle başlayan çalışma 'Türkiye'ye Vefa Girişimi'ne dönüştü. Dün tanıtımı yapılan hareket 4 maddeyi amaç ediniyor. Arap sivil toplum kuruluşları, gazete ve televizyonlara verecekleri reklamlarla Türk mallarını alma, turizmde Türkiye'yi tercih etme, Türkiye'de yatırım yapma ve toplumlar arası kültürel işbirliği konusunda vatandaşlarını özendirecek. Yapılan ilk çağrıların ardından girişim büyük ilgi gördü. 3 ayrı dilde yayın yapan 'www.vafaturkiye.com' internet sitesine de mesaj yağdı. Paralel olarak kurulan Facebook grubuna şimdiden 2 bin kişi üye oldu.

Girişimin tanıtım toplantısına VAFA Türkiye Girişimi Genel Sekreteri Gazvan Masri, Suud-Türk İş Konseyi'nden Semir Sumbul, Sudan İşadamları Derneği'nden Dr. Ammar İbrahim, Suriye İş Forumu'ndan Mahmut Osman, TASCA'dan Muhammed Adil ile eski MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu katıldı. Arap ülkeleri adına basın açıklamasını ise Suriye Uluslararası İş Forumu Başkanı Mahmut Osman okudu. Türk halkının ve özellikle Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in Gazze saldırılarına karşı cesur duruş sergilediğine dikkat çeken Osman, Başbakan'ın duruşunun zulme ve çifte standarda karşı haykıran bir ses olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN'A 3 BİN TEŞEKKÜR MEKTUBU

Filistin meselesinde Türkiye'nin duruşunun İslam aleminde Türkiye'ye karşı olan güven ve sevgiyi artırdığını vurgulayan Genel Sekreter Masri, Arap sermayesinin Türklerle iş yapmak için beklediklerini kaydetti. Masri, özellikle turizm sezonunda Arapların 'vefa' için geleceklerinin altını çizdi. Erdoğan'ın Davos çıkışının Arap dünyasında büyük bir yankı uyandırdığını söyleyen Masri, bundan dolayı Başbakan'a iletilmek üzere elinde 3 bin adet mektup olduğunu söyledi.

zaman



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,676 µs