En Sıcak Konular

Seçimde Erdoğan'a moral veren ilçe

9 Haziran 2009 12:25 tsi
Seçimde Erdoğan'a moral veren ilçe Başbakan Erdoğan, seçimlerin yenilendiği önemli merkezlerden birini örnek göstererek CHP'yi kızdıracak bir rakam verdi. Erdoğan, muhalefetin karalama kampanyalarına çok sert çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

AK Parti en yakın rakibine 23 puan fark attı ve seçimleri önde tamamladı. Böyle 29 Mart'tan sonra AK Parti düşüşe geçti diyerek halkımızı kandırmaya çalışanların nasıl yanıldıkları da ortaya çıktı. Bizim adaylarımız ayrıca her bölgede birinci ve ikinci sırayı paylaştı. Diğer partiler belli bölgelerde varlık gösterdi. Bu da Ak Parti'nin birlik siyaseti bir kez daha ortay çıktı.

Akyazı seçimlerin yapıldığı en önemli merkezlerden biri olurken, Ak Parti 11 binin üzertinde oy alırken anamuhalet partisinin sadece 139 oy alması düşündürücüdür. Bunun ayrıca incelenmesi gereken bir konu olduğunu da söylemek isterim.

AP SEÇİMLERİ

Seçim sürecine Türkiye ile ilgili politik yaklaşımlar ön plana çıktı. Avrupa Parlamentosu'ndaki sandalye dağılımı genel politikalrı etkilemez. AB sürecinde söylemler üzerinden değil eylemler üzerinden devam ediyoruz.

Farklı yaklaşımda bulunanlar beyhude yaklaşım içine girerler. Bu mızrak bu çuvala sığmaz. Bu politikalar Avrupa ruhuna zarar verir. Herkes yarının Avrupa'sına karşı sorumludur. Herkes bu sorumluluğunun bilincinde olmalıdır. Biz üzerimize düşen kriterleri yerine getiriyoruz, getirmeye devam edeceğiz. Avrupa Birliği taahhütlerine sadık kaldığını göstermelidir. Bizim de bunu beklemek hakkımızdır.

EKONOMİK KRİZ

Türm dünyanın olduğu kadar bizim de gündemimizin ana konusu ekonomidir. Küresel krizden az da olsa etkileneceğimizi söylemiştik. Kriz dünyada ve Türkiye'de olumluya doğru bir seyre başladı.

Yeni açıkladığımız paketlerle çok daha kapsayıcı tedbirleri devreye sokuyoruz. Bu paketler sadece krizin etkilerini azaltmak için değil. Bu bölgesel yatırımlarla tüm Türkiye'yi yatırım içine aldı. Daha önce 41 vilayeti almıştık. Şimdiki paket 81 vilayetimizi kapsıyor.

TÜİK'in verilerine göre 4 ekonomi bölgesi 2010 yılında yeniden güncellenecek. Bu bölgeler afaki verilerle belirlenmedi. Bilimsel ve uluslararası araştırmalara göre bu iller 52 kritere göre bu iller sıralanıyor. Bunlar tamamen sosyo-ekonomik kriterlere göre. Endeksin kırılma noktalarına göre 4 bölge belirleniyor. Trabzon ve Muş'un aynı bölgede bulunmasının doğru bir sonuç olduğu çıkacaktır. Aynı bölgede aynı ürünlerin destekleneceği anlamına gelmiyor. Mesela Trabzon'da kağıt kullanım sektörü desteklenirken, Muş'ta metan işletmesi destekleniyor.

Daha önceki teşvik yasasında hiç destek almamış, hiç yatırım yapılmamış iller vardı. Bizim arzumuz bunun adil bir şekilde dağılmasıdır.

100 bin genç meslek becerilerini geliştirmek üzere stajer olarak çalışma olanağı sağlanacak. 500 bin işsizin mesleki beceriler kazanması için istihdam edilecek.

Bu desteklerin ve teşviklerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Elbette her kesimi memnun etmek mümkün değil. Bazı çevrelerden olumsuz tepkiler aldığımız oldu. Çünkü Türkiye'de muhalefet neyi nasıl kaşırımın hesabını yapıyor. Şu da iyi oldu hayırlı oldu demiyor. Bunların hepsi sivil toplum kuruluşlarımızın da önerileri sayesinde oldu. Bu kuruluşlarımızın görüşlerini azami ölçüde paketlre yansıttık. Hiç bir geçerli gerekçe olmadan bu tedbirlere karşı çıkılması ben çok yanlış bulmuyorum. Bundan önceki yıllarda tam toparlandık derken, bir kriz geliyor bütün birikimlerimizi alıp götürüyordu. Uluslararası piyasadaki küçük bir dalgalanma bize fırtına olarak yansıyordu. Artık bütün bu zamanlar geride kaldı. Türkiye artık krizlere karşı dimdik ayakta..

Geçmiş iktidarların nasıl seçim ekonomisi yaptığını gördük. Muslukları açtılar bol keseden dağıttılar. Sonra çıkıp karşılıksız para bastılar. 6.5 yıldır hiç karşılıksız para basıldığını duydunuz mu? Bunlar akşam bir sıfır sabah bir sıfır attı paraya biz de bu sıfırları silip paramıza değer kazandırdık.

İşimiz ülkemizin mutluluğudur. ülkemizin refahı halkımızın huzurudur. Bizim ihtiyacımızın olmadığı tek şey gerilimdir.

Artık herkes yerini kontrol etmeli ve stotükoya karşı tavır almalıdır. Bizimle ilgili alakası her konuyu temcit pilavı gibi gündeme getiriyorlar. Yolsuzluk konusunda partimin hiç bir zaman yeri olmamıştır olmayacaktır. Bu milletin tek kruşuna partimizden birinin elini uzatmamıştır uzatmayacaktır. Yolsuzlukla mücadelede en küçük çekincemiz olmadı. Bizzat biz süreçleri başlattık. Operasyonlara ve hukuka gerekli yardımı yaptık. Bu parti bu aziz millet gibi aktır ak.. Elinde belgesi olan savcılara versin. Seçim meydanlarında ellerinde kırmızı klasörler sallayanlar o klasörlerin içeriğini açıklamadılar, Ak Parti ile iligli ilgisini açıklayamadılar.

CHP, hazineden aldığı 1 trilyonun hesabını veremedi. Anayasa Mahkemesi kararını açıkladı. Yağız hırsız ev sahibini bastırırmış misali kalkmışlar bize çamur atmaya çalışıyorlar. Bizim partimizde ne nerededir nereye gider açıklanır. Bunlar sitemizde de vardır.

Biz bu konularda rahatız. Benim arkadaşlarım böyle şeylere de müsade etmez, müsade ertmeyecektir. Bunların asıl macı üzüm yemek değil. Bunların amacı TBMM'nin çalışmasını engellemektir. Bu gerilimlerin tarafı olmayacağız. Biz bu oyuna asla gelmeyeceğiz.

Dünyada, Türkiye'de ve Avrupa'da önemli gelişmeler oluyor. Türkiye BM Güvenlik Konseyi dönem başkanı oldu. Arkadaşlarımızı uyarıyorum. Muhalafetin bu oyunlarına gelmeyin. Soğukkanlılıkla hareket edin. Gerginliğe prim vermeden çalışmalarınıza bundan sonra olduğu gibi devam edin.


ERDOĞAN'IN ÖRNEK VERDİĞİ SAKARYA'NIN AKYAZI İLÇESİNDEKİ SEÇİMİN SONUÇLARI

Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki yenileme seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Yaşar Yazıcı kazandı.

29 Marttaki seçimlerin, Saadet Partisi'nin itirazı üzerine Yüksek Seçim Kurulu kararıyla tekrarlandığı Akyazı'da, 27 bin 843 kayıtlı seçmenden 23 bin 184'ü sandık başına gitti. Bu oylardan 247'si geçersiz sayıldı.

AK Parti'nin adayı Yaşar Yazıcı 11 bin 81 oyla belediye başkanlığını kazanırken, Saadet Partisi'nin adayı Hasan Akcan 10 bin 26 oy aldı. Tekrarlanan seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bin 553, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 154, Demokrat Parti (DP) 43, Demokratik Sol Parti (DSP) 30 ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 50 oy aldı.

29 Marttaki seçimlerde AK Parti adayı Yaşar Yazıcı 8 bin 142, Saadet Partisi adayı 8 bin 139 oy almış, Saadet Partisi'nin itirazı üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçimin yenilenmesine karar vermişti.

Akyazı'daki seçimlerde oyların partilere göre dağılımı şöyle:

AK Parti: 11081

Saadet Partisi: 10026

MHP : 1553

CHP: 154

DP: 43

DSP: 30

BTP: 50

haber7



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,767 µs