En Sıcak Konular

Brown'dan hatalarını tekrarlamama sözü

9 Haziran 2009 11:52 tsi
İngiltere Başbakanı Gordon Brown, partisinin 1918 yılından bu yana aldığı en ağır seçim yenilgisinin ardından partisindeki isyanı "şimdilik" bastırmış görünüyor.

Dün gece partili parlamenter ve Lordlar Kamarası üyelerinden oluşan yaklaşık 500 kişilik grupla bir araya gelen Başbakan Brown'ın, yaptığı konuşmada, "Hatalarından ders alacağını ve bunları tekrarlamayacağını" belirttiği ve "Herkes gibi benim de güçlü ve zayıf noktalarım var. Önümüzdeki dönemde güçlü taraflarımı ortaya çıkartıp, zafiyetlerimi yeneceğim" dediği kaydedildi.

Bir partinin ve hükümetin ortak yönetilmesi konusunda öğrenecek çok şeyi bulunduğunu da kabul eden Brown, "Tam zamanlı başbakan ve lider olmayı öğrenmem gerek. Bu partinin lideri olarak kalmayı kendim için değil, üstlendiğim misyon adına istiyorum" diye konuştu.

Brown'ın bu konuşmasının ardından parti içinde kendisine "güvensizlik" belirtmeye hazırlanan 50-60 kişilik grubun geri adım attığı ve şimdilik Başbakana karşı bir hareket başlatmak yerine beklemeyi uygun buldukları bildirildi.

Bu gruptaki milletvekilleri arasında bulunan ve adı açıklanmayan bir siyasetçi, Guardian gazetesine, "Kaygılarımız giderilmiş değildir" dedi.

İsyancı grubun, İşçi Partili milletvekillerinden "güçlü bir alternatif bulunmadığı için beklenmesi gerektiği" yolunda yapılan baskılar karşısında geri adım attıkları ve beklemeye geçtikleri ifade ediliyor.
 
aa



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,691 µs