En Sıcak Konular

Erdoğan: DTP'lilerle görüşmeyi düşündüm

9 Haziran 2009 09:17 tsi
Başbakan Erdoğan, "DTP'liler görüşmek istedim her seferinde mayınlar patladı" dedi.

Başbakan Erdoğan DTP'ye randevu verme aşamasında yaşadıklarını anlattı. Her seferinde mayınlar patladığını söyleyen Başbakan, "Ertesi gün 10 askerimiz şehit oldu. Sakinleşsin diye bekledik, tekrar bir mayın olayı ve 6 şehit. Tam bir adım atmaya karar veriyorsunuz bombalar patlıyor" dedi. Erdoğan, DTP'li vekillerin de söylemleriyle sürece destek olmalarını istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DTP'ye randevu vermek için karar aldıkları her seferinde mayınların patladığını, onlarca askerin şehit düştüğünü söyledi. ATV'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, DTP'ye randevu verme aşamasında yaşadıklarını anlattı. Erdoğan şunları söyledi: "Randevu vermeyi düşündüm, ertesi gün 10 askerimiz şehit oldu. DTP'liler terör örgütüne 'terör örgütü' diyemedi. Randevu vermek için sakinleşsin diye bekledik. Tekrar bir mayın olayı ve 6 şehit. Tam bir adım atmaya karar veriyorsunuz bombalar patlıyor. DTP'yle arkadaşlarım zaman zaman görüşüyor. Ben kendimi hazırlarken olanlar ortada. PKK terör örgütüdür deseler birçok şeyin önü açılacak. Onlar da söylemleriyle sürece destek olmaları lazım. Benim bölgeye ve bölge insanına yaklaşımım onların çok çok üstünde."

BABACAN'A İHTİYAÇ DUYDUM

Kabinedeki değişikliğe ilişkin bir soruya ise Erdoğan, ekonomide Ali Babacan'a ihtiyaç duyduğu için bu göreve getirdiğini söyledi. IMF ile uzun süredir devam eden görüşmelere ilişkin sorulara da cevap veren Erdoğan şöyle konuştu: "Ben ekonomik boyutunun risklerine katılırım, ama bizim idari yapımıza müdahale ederlerse ona müsaade edemem. Gelir İdaresi'ni özel kuruluş haline getirmeye kalktılar biz buna karşı çıktık. Sonunda dediğimiz yere geldiler. Belediyelerle ilgili gelir artışı getirdik. Onlar bunu kaldırın diyorlar. Belediyeler bu ülkenin bir gerçeği, nasıl gelirlerini keseriz. Bugün maaşını ödeyemeyen belediyeler var."

IMF'nin aynı zamanda bir akreditasyon kuruluşu görevi gördüğünü, uluslararası camiada farklı bir yere sahip olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, "Gider azaltıcı ve gelir artırıcı tüm önlemlere varız. Birçok yatırımda IMF'nin bir bakışı var ve bize sağlayacağı avantajlar da var. Bunları göremezsek kendimizi yanıltırız." dedi.

Kamuoyunda büyük tartışmalara sebep olan sınırdaki mayınların temizlenmesi konusuna da değinen Başbakan, Ottava Antlaşması gereği sınırlardaki mayınların 2014 yılına kadar temizlenmesi gerektiğini anlattı. Erdoğan, "Temizleme sonrası orada bir mayın patlarsa bunun hesabını kim verecek? Bir tek Namsa bu işin garantisini veriyor. Ostim'de sanayicilerimiz bir araya gelerek onlar da bu işin içine girdi. Körfez ülkelerinden de talipliler var. Kendi ülkemizin içinden girecekler olursa biz de memnun oluruz. Suriye kendi sınırını temizlemiş, biz niye temizlemiyoruz?"

ajanslar



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,578 µs