yıkan şey!.. | " /> yıkan şey!.. | "/>

En Sıcak Konular

Deniz Baykal'ı yıkan şey!..

9 Haziran 2009 08:50 tsi
Deniz Baykal'ı yıkan şey!.. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı bu olay hayal kırıklığına uğrattı.

Deniz Baykal'ın 'sonuçları, psikolojik anlamda önemli' bulduğu için özel önem atfettiği ara seçimler CHP'de hayal kırıklığına yol açtı.

AK Parti'yi geçerek bir sonraki genel seçimlere 'iktidar alternatifi' vurgusuyla girmeyi hedefleyen anamuhalefet, 29 Mart'ta ulaştığı yüzde 17'lik oranını bile tutturamadı. CHP, pazar günkü seçimde 7 ilçe ve 23 beldedeki oylarını yüzde 14'e düşürdü. Ara seçimde oy kaybeden bir diğer parti de MHP oldu. 29 Mart'ta 30 ilçe ve beldede yüzde 22 oy alan MHP, mini seçimde yüzde 17'de kaldı. Saadet Partisi (SP) yüzde 16'lık oy oranını korurken, oyunu kayda değer oranda artıran tek parti AK Parti oldu. İktidar partisi, 29 Mart'taki yüzde 37'lik oyunu yüzde 42'ye çıkarmayı başardı. 4 ilçe ve 8 belde olmak üzere toplam 12 bölgede seçimleri kazandı. CHP, 2'si ilçe 8'i belde 10 yerde belediye başkanlığını elde etti. MHP 1 ilçe ve 1 beldede, DP 3, DTP ve Anavatan da 1'er beldede ipi önde göğüsledi.

Toplam 76 bin seçmenin oy kullandığı seçimlerde yüzde 16 oy alan SP herhangi bir belediye başkanlığı kazanamadı. 10 bölgede seçimleri kazanan CHP ise oy oranında AK Parti, MHP ve SP'nin ardından 4. olabildi.

Bu sonuç CHP'nin ara seçim sonrası gündeme getirmeyi planladığı 'iktidar alternatifi' söylemini olumsuz etkiledi. Genel Başkan Deniz Baykal, ara seçimlerden önce kurmaylarına yaptığı değerlendirmede, "Bu seçimler kapsadığı alan ve seçmen sayısı itibarıyla çok küçük olabilir; ancak psikolojik sonuçları itibarıyla çok önemli. Bu seçimlerden birinci çıkmamız durumunda, iktidar alternatifi olduğumuzu topluma daha rahat anlatabiliriz." görüşlerini dile getirmişti. Baykal bu düşünceyle geçtiğimiz haftalarda ara seçimlerin yapılacağı birçok ilçe ve beldeyi bizzat ziyaret ederek, mini mitingler yaptı, propaganda çalışmalarına katıldı. Konuşmalarında CHP iktidarı için öncelikle ara seçimlerden birinci parti çıkmaları gerektiğinin altını çizmişti.

ajanslar



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,931 µs