'Yok' denilen cihaz bulundu... | " /> 'Yok' denilen cihaz bulundu... | "/>

En Sıcak Konular

'Yok' denilen cihaz bulundu...

9 Haziran 2009 08:21 tsi
'Yok' denilen cihaz bulundu...

Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından Ulaştırma Bakanlığı “GPS cihazı yok” dedi. Ancak BBP'nin yurtdışından getirdiği uzmanlar GPS cihazını buldu...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili ortaya çıkan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Telekomünikasyon Kurumu'nun elindeki kayıt ile helikopterde kaza sonrası bulunan ELT cihazının numaraları birbirini tutmadığı bizzat CHP Milletvekili Tacidar Seyhan tarafından açıklanmış, bu beyanat da kazanın sabotaj sonucu meydana geldiği konusunda oluşan şüphelere ciddiyet kazandırmıştı. Şimdi de Ulaştırma Bakanlığı'nın 'yok' dediği ama BBP'nin yurtdışından getirdiği uzmanlar tarafından bulunan GPS cihazıyla ilgili iddialar kafaları karıştıracak.

Sırra kadem bastı

 İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı kazanın ardından inceleme yapmıştı. Bir rapor hazırlayan bakanlık, helikopterde GPS cihazının bulunmadığını bildirmişti. İncelemenin hemen ardından her iki bakanlığa da başvuran BBP'liler, resmi makamların incelmesinin ardından enkaza dokunulmamasını talep etmiş, enkazı bir kendi uzmanlarına inceletmek istediklerini söylemişti.

Yok dedikleri cihaz bulundu

Talebin ardından her iki bakandan da onay aldıklarını belirten BBP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şanverdi, "GPS cihazı yok demişlerdi ama bizim uzmanlarımız buldu. Tüm teknik bilgi desteğini verebilecek kapasitede bir cihaz. Bulunduğunuzun yerin tam noktasını, güzergâhınızda bulunan yükseltilerin metre cinsinden hesabını, rakımı tam olarak veren bir cihaz. Ancak, şimdi de hafıza kartı sırra kıdem bastı. Maalesef üzerinden hafıza kartı çıkarılmış. O olmayınca da cihazın bir anlamı kalmıyor" dedi. Bakanlık yetkililerinin 'hafıza kartını arıyoruz' dediğini belirten Şanverdi, "GPS için de arıyoruz ama yok, bulamadık filan demişlerdi. Bizim uzmanlar buldu. Enkazı inceleyen ekip nasıl bulamamış, hayret ettik" diye konuştu.

ELT CiHAZINA ‘DOKUNULMUŞ’

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, kaza sonrası kafa karışıklıklarını gidermek ve karanlık noktaları aydınlatmak amacıyla Ulaştırma ve İçişleri Bakanlığı'na başvurarak, enkazın kendi uzmanlarına inceletmek istediklerini ve bu isteğin de onaylandığını söyledi. Enkazı henüz BBP'li uzmanlar incelemeden helikopterin bazı parçalarının Ankara'ya götürüldüğünü belirten Şanverdi, "Bu parçaların arasında kokpit ve ELT cihazı gibi mühim parçalar var" dedi.

 “Ankara’da olabilir”

 ELT cihazının bu yüzden uzun süre bulunamadığını belirten Ahmet Şanverdi, "Tüm girişimlerimize rağmen enkaza neden müdahale edildiğini sorduğumuzda bakanlığın cevabı, 'Yetkimiz var' oldu. Yetkiniz olabilir ama hassas davranmalısınız. Bir talepte bulunduk ve siz de onay verdiniz. İnceleme yapılmadan Ankara'ya götürmenin ne alemi var. Bunun mantıklı bir açıklaması yok" dedi. BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici ise son gelişmelerin kuşkuları desteklediğini belirterek, ELT cihazının Ankara'da değiştirilmiş olabileceği yönünde şüphe duyduklarını ifade etti.

bugün



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs