En Sıcak Konular

2 kişinin yarıştığı müsabakada 3. oldu!

8 Haziran 2009 22:04 tsi
Türkiye Vuşu Şampiyonası'na bayanlar 'tao' müsabakalarına sadece iki sporcu katıldı. Ancak Malatya'ya dahi gitmeyen bir sporcu üçüncü ilan edildi.

Malatya’da, 19-22 Haziran 2008 tarihinde düzenlenen Türkiye Gençler Vuşu Şampiyonası’nda hakemlerin neden olduğu skandal, Vuşu Federasyonu tarafından şampiyonada mutemet olarak görevlendirilen Hasan Çalık’ın başını yaktı.
 
Türkiye Vuşu Şampiyonası’nda bayanlar tao (temel tekniklerin uygulandığı hayali dövüş) kategorisi müsabakalarına sadece 2 sporcu katıldı. Ancak şampiyonada görev yapan hakemler İrfan Doruk (başhakem), Kaan Güral, Hüseyin Yıldız, Ersen Şekeroğlu ve İlhan Koç müsabaka sonuç listesine, bu kategorinin üçüncüsü olarak Yalova bölgesi sporcusu Şeyda Okuyan’ın ismini de yazarak, imzalarını attılar.
 
Tao kategorisinin madalya töreninde Şeyda Okuyan’ın da ismi anons edildi. Fakat sporcunun salondan ayrıldığı için törene katılamadığı ve madalyasının daha sonra kendisine ulaştırılacağı duyuruldu. Statü gereği Türkiye Şampiyonası’nda madalya kazanan sporculara harcırah ve yol paraları ödenmesi gerektiği için, şampiyonada mutemet olarak görevlendirilen Hasan Çalık, sporcunun banka hesabına, 5 günlük harcırah ve yol parası tutarı olarak yaklaşık 250 TL yatırdı.
 
Ancak "tao" müsabakalarında ilk 2 sırayı alan sporcuların kulüplerinin yetkilileri, şampiyonaya katılmayan bir sporcunun bronz madalya kazandığının açıklanması nedeniyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne (GSGM) şikayette bulundu. Bunun üzerine GSGM Personel Daire Başkanı Ahmet Ak, Türkiye Şampiyonası’na katılmayan bir sporcuya harcırah ve yol parası ödediği için mutemet Hasan Çalık’tan savunmasını istedi.

Hasan Çalık verdiği savunmasında, şampiyonaya katılan sporcuların lisanslarının öncelikle tartı sırasında hakemler tarafından kontrol edildiğini, daha sonra da madalya kazanan sporcuların isimlerinin 5 hakemin imzasını taşıyan bir yazıyla kendisine bildirildiğini belirterek, bu konuda kendisinin herhangi bir hatasının sözkonusu olmadığını ifade etti.

 Çalık ayrıca, yapılan yanlış ödemenin fark edilmesinden sonra sözkonusu sporcuyla görüştüğünü ve sporcunun da kendisinin bilgisi dışında gelişen olay nedeniyle bir hayli şaşırdığını ve daha sonra da hesabına yatırılan parayı iade ettiğini bildirdi. Fakat buna rağmen Hasan Çalık "dikkatsiz davrandığı" gerekçesiyle GSGM Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Hasan Çalık hakkındaki son karar Disiplin Kurulu tarafından verilecek.

Bu arada Türkiye Vuşu Şampiyonası’nda görev yapan 5 hakemin, Malatya’ya dahi gitmeyen Yalova bölgesi sporcusu Şeyda Okuyan’ı, kendi bilgisi dışında üçüncü ilan etmesinin gerekçesi öğrenilemedi.

aa



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,297 µs