En Sıcak Konular

Cumhuriyet savcısı canına kıydı

8 Haziran 2009 17:59 tsi
MANİSA Cumhuriyet Savcısı, evli ve 2 çocuk babası 46 yaşındaki Kasım Aras, kaldığı lojmanda beylik tabancasını şakağına dayayıp ateşleyerek yaşamına son verdi. 2.5 yıldır akciğer kanseri tedavisi gören Aras'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Tekirdağ'ı

Yerhasanlar Mahallesi sakinleri bugün saat 05.00 sıralarında, Manisa Adliye Lojmanları'ndan gelen tek el silah sesiyle uyandı. Yaklaşık 2.5 yıldır akciğer kanseri tedavisi gören Manisa Cumhuriyet Savcısı Kasım Aras, eşi ve iki çocuğu uyurken salona geçip şakağına dayadığı beylik tabancasını ateşledi. Gürültüyle yataklarından fırlayan savcının eşi 38 yaşındaki Demet Aras ve çocukları 8 yaşındaki Levent ile 5 yaşındaki Emir, salonda karşılaştıkları manzarayla şok geçirip gözyaşlarına boğuldu. Aile sinir krizi geçirirken, komşuların ihbarı üzerine lojmana gelen polis ekipleri inceleme başlattı. Kafatası parçalanan savcı Kasım Aras'ın cenazesi Manisa Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

TEDAVİDE SON NOKTAYA GELİNMİŞ

4 yıl önce Trabzon'dan Manisa Adliyesi'ne tayin olan savcı Aras'ın, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gördüğü akciğer kanseri tedavisi ve geçirdiği 2 ameliyat nedeniyle 1.5 yıldır raporlu olduğu son olarak da artık yapılacak hiçbir şey kalmadığı söylenerek evine gönderildiği öğrenildi.

İntiharıyla herkesi üzen Kasım Aras için bugün öğlen saatlerinde Manisa Adliyesi önünde bir tören düzenlendi. Törene Aras'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Manisa Valisi Celattin Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Adalet Bakanlığı Müfettişi Celal Kocabaş, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mürsel Şahin, Manisa Barosu Başkanı Avukat Fadıl İnal, adliye mensupları ve avukatlar katıldı.

BAŞSAVCI AĞLADI

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, cenaze başında yaptığı konuşmada, “Çok iyi bir arkadaşımızı kaybettik. Kendisine doyamadık” dedikten sonra sözleri boğazında düğümlendi. Sözlerini tamamlayamayan Gürlek, savcı Kasım Aras’ın eşi ve çocukları ile birlikte gözyaşı döktü. Manisa Müftüsü Namık Hisar da törende bir konuşma yaptı.

Aras’ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere memleketi olan Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’ne gönderildi.

Cumhuriyet Savcısı Kasım Aras kimdir?

Savcı Kasım Aras, 8 Ocak 1963 yılında Ardahan'ın Göle İlçesi'nde doğdu. İlköğretimini 1970- 1975 yılları arasında Göle'nin Kuzupınar Köyü'nde tamamladı. 1975- 1978 yılları arasında ortaöğrenimini Ankara Balgat Ortaokulu, 1979- 1982 yılları arasında Balgat Ömer Seyfettin Lisesi'nde tamamladı. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki öğrenimine başladı, 1986 yılında mezun oldu. Evli ve iki çocuk babası Kasım Aras, meslek hayatına Cumhuriyet Savcısı olarak Çanakkale'nin Yenice İlçesi’nde başladı. Sonrasında, savcı olarak Şırnak Uludere, Tekirdağ Şarköy, Balıkesir Bandırma ve Trabzon adliyelerinde görev yaptı.



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,708 µs