En Sıcak Konular

Hakkari badminton oynuyor

8 Haziran 2009 17:05 tsi
Hakkari Valiliği, çocukları şiddetten korumak amacıyla 2 bin çocuğa badminton malzemesi dağıttı.

Ak Parti Hakkari Milletvekili A.Mutalip Özbek'in girişimleri sonucu Hakkari Valiliği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Badminton Federasyonu işbirliğiyle başlatılan “Badminton Sporunun Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında, Hakkari'de malzeme dağıtım töreni düzenlendi.

Şehir stadyumunda yapılan törende konuşan Hakkari Valisi Muammer Türker, kentteki nüfusun yarıdan fazlasının çocuk ve gençlerden oluştuğunu ifade etti.
Nüfusun hızlı şekilde arttığını anlatan Türker, şöyle konuştu:

“Çocuklara ve gençlere yönelik projeler noktasında bize ciddi görevler düşüyor. Eğitim dediğimiz şey, sadece okuldan ve dersten ibaret değildir. Eğitim, hayatın her safhasında insanların gelişimine katkıda bulunan, sadece bedensel gelişime değil, aynı zamanda ruh ve zeka gelişimine katkıda bulunan bir süreçtir. Öğrenciler kendilerini okul ve ev ikilemine hapsetme yerine, hayatlarını daha güzelleştirecek, zekalarını ve bedenlerini daha iyi bir noktaya getirebilecek sanat ve spor faaliyetleri ile meşgul olmak durumundalar. Bugün 2 bin tane badminton raketinin dağıtılması, sokaklarımızda artık badminton oyunlarını görebileceğimiz anlamına geliyor.”

Ak Parti Hakkari Milletvekili A.Mutalip Özbek de törende yaptığı konuşmada, Badminton Federasyonu Başkanı ile Van'da Ferit Melen Havaalanı'nda 3 dakikalık bir görüşme yaptıklarını belirterek, bu görüşmenin sonucunda söz konusu projenin ortaya çıktığını ifade etti.

Hakkari'de yaşayan her çocuğun en az bir spor dalı ile ilgilenmesini istediğini bildiren Özbek, ancak kentte böyle bir imkanın olmadığını, çocukların ve gençlerin kendilerini geliştirebileceği spor alanlarının bulunmadığını söyledi.

Çocukların çeşitli spor dallarına yönlendirilmesi gerektiğini anlatan Özbek, şunları kaydetti:

“İşte buna bizim öncülük yapmamız lazım. Gazeteler buna, (taş yerine, tüylü top) diyor. Evet benim çocuğum taş yerine bununla oynasın. Ama çocuğa, o taşın kullanılmasının zararlı olduğunu anlatmamız lazım. Biz çocuğa hiçbir ortam sağlayamadan (herkese iyi davran evinde otur) diyemeyiz. Çocuk enerjik bir insan. Enerjisini bir yerde harcayacaktır. Ben de diyorum ki, çocuğum enerjisini taşla değil sporla çıkarsın. Bizim de yetkililer olarak sorumluluğumuz, çocuklara böyle ortamlar sağlamaktır.”

Törene katılan Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik de Hakkari'deki 32 okulda eğitim gören toplam 2 bin öğrenciye, badminton malzemesi dağıtıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bugün aralarında öğretmen, diğer meslek grupları, gardiyan ve polislerin bulunduğu yaklaşık 140 eğiticimiz, badminton antrenörlük kursunu tamamlamış bulunuyor. 140 antrenörümüzden her birinin 10'ar öğrenci çalıştırdığını düşünürsek, Hakkari'de bundan sonra, bin 400 öğrenci, badminton eğitimi alacak demektir. Çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda yaşayabilmesi için geleceğe yatırım yapalım. Sokaklarda risk altında yaşayan çocuklarımıza sahip çıkalım. Bir insanı kazanalım. Bir insanın kazanılması, bütün insanların kazanılması gibidir.”

Törende, malzeme dağıtımının ardından Vali Türker, A. Mutalip Özbek, Ak Parti İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve Murat Özmekik, badminton oynadı.

A.A.



Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,404 µs