En Sıcak Konular

Çeber davası 22 Temmuz'a ertelendi

8 Haziran 2009 15:47 tsi
Engiç Çeber davasında mahkeme eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı 22 Temmuz'a erteledi. Davanın görüldüğü Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi, bugünkü duruşmanın ara kararında, Ergenekon tutukluları Tuncay Özkan ve Adil Serdar Saçan'ın Çeber ile a

Engin Çeber'in gözaltında tutulduğu karakolda ve Metris Cezaevi'nde "işkence" ve "kötü muamele" sonucu hayatını kaybettiği iddiasına ilişkin Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın bugün 5'inci duruşması yapıldı. 6 tutuklu sanık ile çok sayıda tutuksuz sanığın yargılandığı duruşmada, Çeber'in annesi Rabia Tekin, baba Ali Tekin, kız kardeşi Şerife Tekin ile avukatlar hazır bulundu.
 
Çeber ile aynı dönemde cezaevinde bulunan ve bugünkü duruşmaya polis zoruyla getirilen Şükrü Zeren tanık olarak dinlendi. Cezaevine gelen müfettişlere ifade verdiğini belirten Zeren, güvenlik gerekçesiyle ifadesini tekrarlamak istemediğini söyledi. Zeren ifadesinde, Engin Çeber'in cezaevindeki bahçe kapısında yerde yattığı sırada cezaevi ikinci müdürü Fuat Karaosmanoğlu'nun koğuşa girip, "Bu şekilde davrananlar, bu şekilde cezalandırılacaktır" şeklinde tehditte bulunduğunu iddia etti.
 
Duruşmada, tutuklu sanıkların avukatlarının, müvekkillerinin tutuksuz yargılanmalarını talep etmeleri üzerine ayağa kalkan Çeber'in kız kardeşi Şerife Tekin, "Bizim de ailemiz var. Bizim içimiz yanıyor. Bende kardeşimi istiyorum. Kardeşimi bana verin" diye bağırdı.
 
Basın mensuplarına ara kararları aktaran Çeber ailesi avukatı Taylan Tanay, "Tutuklu 6 sanığın da tutukluluk hallerinin devamına mahkeme karar verdi. Daha önce iki bilirkişiye hem Metris Cezaevi'nin, hem de İstinye Polis Merkezi'ne ait güvenlik kamerası görüntüleri tevdi edilmişti ve bir bilirkişi raporu hazırlanması istenmişti. Sayın bilir kişiler bunun için mahkemeden ek süre talep etmişlerdi. Mahkeme de gelecek oturuma kadar kendilerine ek süre verdi" dedi.
 
Tanay, Ergenekon tutukluları Tuncay Özkan ve Adil Serdar Saçan ile ilgili davada önceki talepleri doğrultusunda Meclis İnsan Hakları Komisyonu'ndan Zafer Üskül imzalı bir yazı geldiğini belirterek, "Bu yazıda tutanaklarda Adil Serdar Saçan'ın ve Tuncay Özkan'ın olayla ilgili duyumları olduğu anlaşılıyor. Bunların o tarihte Metris Cezaevi'nde kalıp kalmadıklarının ve kaldıkları koğuşun bildirilmesi için Metris Cezaevi'ne yazı yazıldı" diye konuştu.
 
Tanay, bir daha ki duruşmanın 22 Temmuz 2009 saat 10.00'a ertelendiğini bildirdi.

Hürriyet



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,135 µs