En Sıcak Konular

AK Parti için tek şartını açıkladı

8 Haziran 2009 14:06 tsi
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, gazetecilerle TBMM'de yaptığı sohbet toplantısında, siyasetin, haftaya gergin gireceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''bozuk psikolojisiyle'' cumartesi ve pazar günü il kongrelerinde, siyaseti gerginleştirmek için elinden geleni yaptığını belirten Anadol, ''Belki iradesi dışında bunu yapıyor, psikolojisinin bozuk olduğunu sanıyorum. Ama onun kişisel ruh hali bizi ilgilendirmez; kendisiyle doktoru arasında bir ilişkidir'' dedi.

''Milletlerarası Andlaşmaları Uygun Bulma'' başlıklı Anayasanın 90. maddesini okuyan Anadol, yapılan andlaşmaların, TBMM'nin onayına sunulduğuna işaret etti.

Anadol, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesi ihalesini İsrailli şirketlerin alıp almayacağı tartışmalarının yaşandığını kaydederek, Erdoğan'ın, ''İsrail ile imzalanan andlaşmalarda, sizin de imzanız var'' diyerek, isim vermeden, muhalefet partilerine seslendiğini belirtti. Anadol, Erdoğan'ın, ''devlet adamı pozunda, 90. maddeden habersiz'' bir şekilde, ''gizli olduğu için açıklamıyorum'' dediğini ifade ederek, Erdoğan'ı, bugüne kadar yapılan gizli andlaşmaları açıklamaya çağırdı. Anadol, Başbakan'ın, ''dürüstse ve sözlerinin arkasındaysa'' kimlerin İsrail ile gizli andlaşma yaptığını, millete açıklamasını istedi.

Anayasada gizli andlaşmanın bulunmadığını ve suç olduğunu dile getiren Anadol, Türkiye'nin gizli andlaşmalardan çok çektiğini, Birinci Dünya Savaşına, bu andlaşmalar nedeniyle girdiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Anadol, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesini öngören yasayı, Meclise iade etmesini istedi.

-''AK DEMEKLE, AK OLUNAMAZ''-

Anadol, ''işsizliğin diz boyu, pahalılığın ateşten gömlek gibi vatandaşları yaktığı'' bir ortamda, Erdoğan'ın bunları gündemden düşürmek için ''Biz AK Parti'yiz, AKP diyenler terbiyesizdir'' diyerek, yeni bir gündem maddesi yaratmak istediğini öne sürdü.

''Ak'' demekle bir partinin ak olamayacağını kaydeden Anadol, dokunulmazlıkların kaldırılması halinde, bundan sonra ''AKP'' demeyeceğine dair söz verdi.

AA


 



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,137 µs