En Sıcak Konular

AP seçimleri sonrası yeni yol arayışı başladı

8 Haziran 2009 13:17 tsi
Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ortaya koyduğu sonuç yankı bulmaya devam ediyor.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans Gert Pötering, Avrupa Parlamentosu seçimleri ile ilgili olarak Hristiyan demokratlar, sosyalistler, liberaller ve yeşiller gibi 'Avrupa'da birlik' yanlısı partilerin tekrar en önemli pozisyonlarda yer almalarını AB adına olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Bu grupların daha önce olduğu gibi gelecekte de AB için çalışacaklarını ifade eden Pötering, birlik yanlısı olmayan partilerin de objektif olarak muhalefetlerini birlikte sürdürmeye devam ederek demokrasiyi sağlayacaklarını ifade etti.

Hristiyan demokratların lideri Joseph Daul de, "Bizim adımıza harika bir gece oldu ve bize destek veren ve kampanyamızda emek gösteren erkek-kadın herkese teşekkür ediyorum. Hristiyan demokratlar açık bir galibiyet sergiledi ve sosyalistler geçen seçimlere göre az da olsa kayıp yaşadı" dedi.

Sosyalist grup başkanı Martin Schulz ise sosyal demokrat Avrupalılar için üzücü bir gece yaşandığını kaydederek şunları söyledi: "Kesinlikle daha iyi sonuçlar bekliyorduk. Bazı üye ülkelerde sonuçlar bizim açımızdan gayet olumluydu ancak genelde sonuçlar çok kötüydü. Halbuki sosyal Avrupa her zamankinden daha çok gerekliydi, finansal pazarların bizim istediğimiz yönde düzenlenmesi her zamankinden daha çok şarttı. İklim değişikliği ile en iyi biz mücadele edebilirdik. Elbette ne olursa olsun sosyal politikalarımız için çalışmaya devam edeceğiz."

Liberallerin lideri Graham Watson da koltuk sayılarında bir değişiklik olmadığını belirterek bunun sağ ve sol arasındaki dengeyi koruma görevinin sürdürülmesi mesajı olduğunu söyledi ve birlik yanlısı politikaların devamı için olumlu bir sonuç olduğunu kaydetti.

Avrupa Birleşik sol/Kuzey yeşil sol grup başkanı Francis Wurts ise çekimserlerin oylarındaki artışın herkesi endişelendirmesi gerektiğine dikkat çekerken, parlamentodaki mevcut ağırlıklarını sürdüreceklerini ve Pötering'in söylediklerinin aksine birlik yanlısı politikaların eskisi gibi güçlü olamayacağını ifade etti.

dunyabulteni



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,938 µs