En Sıcak Konular

Cudi Dağı'nda top sesleri

8 Haziran 2009 12:26 tsi
ŞIRNAK’ın Cudi Dağında iki ay önce konuşlanan Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığına bağlı bir birliğe dün gece PKK’lı bir grup tarafından taciz ateşi açılınca, güvenlik güçleri anında karşılık verdi.

Cudi Dağına sevkedilen kobra helikopterler, teröristlerin bulunduğu alanları havadan bombalarken, Cudi Dağı'nda belirlenen hedefler sabaha kadar top ateşine tutuldu.

Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutalığına bağlı bir birliğin iki ay önce konuşlandığı Cudi Dağı’nda son 20 gün içinde PKK’nın düzenlediği uzaktan kumandalı bombalı saldırısında 2 köy korucusu ile 3 vatandaş yaşamını yitirmişti. Dün akşam saatlerinde yine birliğin bulunduğu alana kadar gelen bir grup terörist taciz ateşinde bulundu. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirebilmek için Şırnak Tümen Komutanlığından kalkan Kobra helikopterleri Cudi dağında PKK’lıların gizlenebileceği alanları geçe geç saatlere kadar bombalarken, topçu birlikleri de karadan uzun menzilli toplarla Cudi’nin eteklerini bombaladı. Cudi dağındaki hareketlilik ve top sesleri Şırnak kent merkezi ile Cizre’den de duyuldu. Kobraların bombardımanı yüzünden Cudi dağının bir çok noktasından dumanlar yükseldi.

BESTLER-DERELER BÖLGESİ İLE KÜPELİ DAĞI’NDA DA OPERASYOR

Şırnak’ın Bestler-Dereler bölgesinde PKK’nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyon sürerken, Irak sınırındaki Cudi Dağının karşısında yer alan Küpeli Dağında da geniş kapsamlı operasyon başlattı. PKK’lıların geçiş güzergahı olarak kullandığı Küpeli Dağı ile Bestler-Dereler bölgelerine üç günden beri Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı’ndan helikopterlerle sürekli asker sevkiyatı yapılıyor. Bestler-Dereler bölgesi ile Küpeli Dağı’nda da operasyon kapsamında yer yer PKK’lılar ile sıcak temas sağlandığı, PKK’lıların çatışmadan kaçmak için vadilerin derinliklerinde saklanmaya çalıştıkları kaydedildi.
 
hurriyet



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,664 µs