En Sıcak Konular

Eski Başkanı böyle afişe etti

8 Haziran 2009 09:47 tsi
Yeni başkan eski başkanın icraatlarının 621 trilyonluk icraatını pankart yapıp belediyeye astı. 20 metrelik bir pankartta bakın neler var...

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski Belediye Başkanı Hasan Balaman döneminde yapıldığı iddia edilen borçlar ile satılan gayrimenkullerin isimleri ve bugünkü değerlerinin yer aldığı listeyi, 20 metrelik bir pankart şeklinde belediye binasına astırdı.

Eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman döneminde satıldığı iddia edilen gayrimenkuller, hisse senetleri, fabrika ve iş yerleri ile bırakılan borç miktarının yazıldığı 4x5 ebadında 20 metrekarelik pankart, 29 Martta göreve seçilen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın imzasını taşıyor.

Başkan Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, pankartta, Isparta Belediyesinin eski Başkan Balaman döneminde edindiği borçları ile satılan gayrimenkullerinin isimleri ve bugünkü değerlerinin yer aldığını söyledi.

Pankartı vatandaşın bilgilendirilmesi amacıyla astıklarını belirten Günaydın, ''Hasan Balaman, Isparta'ya 621 milyon TL'ye mal olmuş. Isparta halkının bilgisine sunuyoruz'' dedi.

 

 

BALAMAN DÖNEMİNİN MALİYETİ

''Hasan Balaman Döneminin Isparta Halkına Maliyeti'' başlığını taşıyan pankartta, 2004-2009 yıllarında belediyenin 125 milyon TL borçlandırıldığı belirtilirken, ''Ayrıca Kaybettiklerimiz'' başlığıyla da satılan gayrimenkuller, hisse senetlerinin isimleri ve bugünkü değerlerine yer verildi.

Listede, belediyeye ait 6 milyon TL değerindeki 54 daire, Isparta Belediyesine ait ponza taşı işleyen 8 milyon TL değerindeki ISBAŞ Fabrikası, 12 milyon TL'lik Göltaş hisse senetleri, 20 milyon TL değerindeki belediyeye ait 214 adet gayrimenkul kaybedilenler arasında gösterildi.

Kaybedilenler bölümünde bugünkü değeri 450 milyon TL olan 600 iş yerinin de bulunduğu belirtildi.

''PANKARTI YARGIYA TAŞIYACAĞIM''

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da bulunduğu için pankartı henüz göremediğini, ancak bilgi sahibi olduğunu belirterek, pankartta yazılanların doğru olmadığını söyledi. Balaman, ''Pankartta yazanlar tamamen yalan, yargıya taşıyacağım. Delikanlılarsa kazandırdıklarımızı da yazsınlar'' diye konuştu.

Belediyeye ait hiçbir daire ile ISBAŞ'ın da satılmadığını, bunların kiralandığını ifade eden Balaman, Göltaş hisseleri satışında ise 10 milyon TL'lik kar elde ettiklerini savundu.

Balaman, beş 5 yılda Isparta'ya kazandırılanları Isparta halkının iyi bildiğini ifade eden Balaman, şöyle konuştu:

''Göreve geldiğimde Günaydın ile ilgili böyle taşkınlıklar yapmadım. Hoş olmayan davranış içinde bulunuyorlar. Pankart konusunu yargıya taşıyacağım. Delikanlılarsa ISBAŞ'ı zarara uğratanları, mezarlıklarda yapılan yolsuzlukları, fakir ve fukaranın yardımlarına göz dikenleri, bunları da pankart yapıp assınlar. Tek yaptıkları, 2,5 aydır personelle uğraşmak ve dedikodu yapmak. Ellerinde hiçbir belge yok, ama biz bunların takipçisi olacağız.''

aa



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,132 µs