ağır suçlama! | " /> ağır suçlama! | "/>

En Sıcak Konular

Kırca ve Birand'a ağır suçlama!

8 Haziran 2009 09:02 tsi
Kırca ve Birand'a ağır suçlama! 

Ergenekon sanığı Mustafa Özbek'in Türk Metal Sendikası Genel Merkezi’nde yapılan aramalardan bulunan bir belgede birçok ünlü isme şok suçlamalarda bulunulduğu ortaya çıktı.

Ali Kırca ile M. Ali Birand’ın Nuri Çolakoğlu koordinasyonu ile TRT ile diğer görsel basında solcu yapılanma içinde olduklarını raporlayan Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, söz konusu kişileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin iç ve dış düşmanlarının psikolojik ve politik amaçlarına uygun sosyal bir taban oluşturma gayretine girmekle suçluyor.

Türk Metal Sendikası’nın Ankara’daki Genel Merkezi’nde Sendika Başkanı Mustafa Özbek’in odasında ele geçirilen “TRT Raporu 2001” isimli belgenin “"” başlığı altında şu bilgiler yer alıyor.

“Medya alanında, uluslararası yıkıcı organizasyonların Türkiye istasyonu şefinin Nuri Çolakoğlu olduğu, Nuri Çolakoğlu’nun koordinasyonu ile 1988 yılından itibaren uluslararası odakların etkisine ve kontrolüne giren TRT’nin 2000’li yıllarda kendisini Türk milletinden farklı bir etnik aidiyet duygusu ile görenlerin yani ‘Süryani’ ve ‘Ermenilerin’ eline geçtiği, görsel medyada Nuri Çolakoğlu’nun organize ettiği bu yeni kadrolaşmanın M. Ali Birand ve Ali Kırca’nın yetiştirdiği elemanlarla hedefine ulaştığı ve Metin Balcı, Mithat Bereket, Can Dündar ile Deniz Arman gibi kafaların önceleri TRT’de, özel televizyonların kurulması ile bu iletişim ağlarında Türkiye Cumhuriyeti’nin iç ve dış düşmanlarının psikolojik ve politik amaçlarına uygun sosyal bir taban oluşturma gayretine girdiği anlatılarak, Yücel Yener, Ayhan Karapars, Nilgün Artun, Latif Okul, Tarık Baykur, Canan Tarancı, Seynan Levent, Hülya Alp, Gürkan Elçi ve Şener Tokcan gibi kişilerin Nuri Çolakoğlu tarafından TRT’nin en etkin noktalarına taşındığı belirtiliyor.”

Söz konusu belgede Yücel Yener döneminde TRT’de etkin görevlere getirilen bazı isimlere yönelik de çeşitli suçlamalar ve tespitlerde bulunuluması dikkat çekti.

vakit



Bu haber 896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,947 µs