TRT oyunu | " /> TRT oyunu | "/>

En Sıcak Konular

AGB'nin TRT oyunu

8 Haziran 2009 08:15 tsi
AGB'nin TRT oyunu Şaibeli reyting olayında yeni skandal...

Sökülen 220 cihaz 'TRT' diyen evlerden

TRT'nin şaibeli reyting ölçümlerini yargıya taşıması üzerine AGB, 2 bin 500 denekten 220'sinin evindeki peoplemeter denilen reyting ölçüm cihazlarını toplattı. Cihazların ise, TRT'nin en çok izlendiği evlerden toplatıldığı ortaya çıktı.


Bazı yapımcıların deneklere para ödeyerek reytinglerini yüksek gösterdiği iddiaları üzerine başlayan tartışmalarda yeni skandallar ortaya çıktı.

AGB yöneticilerinin, TRT'nin 2 programının yapımcılarının deneklere para vererek reytingleri yükselttiği iddiaları üzerine TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin olaya el koydu. Böylece yıllardan beri süren reyting oyunlarının da gerçek yüzü ortaya çıkmaya başladı.

AGB'NİN TRT OYUNU

AGB ve onu denetleyen bir üst kurul olan Televizyon İzleyicileri Araştırma Komitesi (TİAK) yöneticilerinin TRT'nin iki program yapımcılarını suçlayan açıklamaları üzerine, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin konuyu araştırıp yargıya taşıdı. Bunun üzerine AGB de, 220 deneğin 'peoplemeter' denilen reyting ölçüm cihazlarını söktü. TRT Genel Müdürü'nün talimatıyla yapılan araştırmada ise, cihazları sökülenlerin TRT'yi en çok izleyen denekler olduğu ortaya çıktı. Yine TRT'nin araştırmasıyla ortaya bir başka skandal daha çıktı. AGB'nin ve TİAK'ın deneklerin her yıl yüzde 20'si, 5 yılda da tamamının değiştirilmesi görevlerini yapmadıkları anlaşıldı. AGB'nin bazı deneklerinin tam 10 yıldan beri ise hiç değiştirmediği belirlendi.

UZLAŞMA ADIMLARI

TRT ile denekleri kendilerini izlemesi için yönlendirdiği öne sürülen bir yapım firmasının ortaya çıkan reyting skandallarını yargıya taşıması üzerine, TİAK Başkanı Ömer Kayalıoğlu bir açıklama yaparak, ellerindeki verileri İstanbul ve Ankara savcılarına ilettiklerini söyledi.

Skandallar üzerine TİAK'ın TRT ile anlaşma zemini arayarak yargıdan şikayetini geri almasını istediği öne sürüldü. TİAK yöneticilerini TRT Genel Müdürü'ne aracılar göndererek reytingle ilgili pürüzleri gidermeyi taahhüt edecekleri iddia edildi. Şu an yurt dışında olan TİAK Başkanı Kayalıoğlu'nun TRT'den davayı geri çekmesini isteyeceği ileri sürüldü.


AGB'den çekileceğiz

Başta TRT olmak üzere bazı özel televizyon kanalları da 3 milyar dolarlık reklam pastasında “adaletsizliğe yol açtığı” gerekçesiyle AGB'den çekileceklerini açıkladı. Uzmanlar, 30-40 deneği yönlendirebilen bir kanalın reklam gelirini 3-4 kat artırabileceğini belirtiyor.

yenişafak




Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,389 µs