'liste' talimatı | " /> 'liste' talimatı | "/>

En Sıcak Konular

KCK'dan Baydemir'e 'liste' talimatı

8 Haziran 2009 08:03 tsi
KCK'dan Baydemir'e 'liste' talimatı 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik yürüttüğü soruşturmada ilginç bilgiler gün yüzüne çıkıyor.

PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK'ya yönelik operasyonlarda, örgütün başta Osman Baydemir olmak üzere birçok DTP'li belediye başkanına baskı yaptığı ortaya çıkmıştı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın PKK'nın şehir yapılanması Koma Civakên Kurdistan'a (KCK) yönelik yürüttüğü soruşturmada ilginç bilgiler gün yüzüne çıkıyor.

Davanın iddianamesinde İhsan Uğur'un, terör örgütünün sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok'un talimatlarıyla listeye girip Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan vekili olduğu belirtiliyor. Buna göre, terör örgütünün KCK sorumlusu Sabri Ok, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile telefonda görüşüp İhsan Uğur'un listeye dahil edilmesi talimatı vermiş. 'Diğeri kalsın, sadece İhsan Uğur uygun bir şekilde girsin' denilmiş. Talimat sonrası yerel seçimlerde listeye alınan Uğur, şu an Diyarbakır Büyükşehir belediye başkan vekili.

KCK üyelerine yönelik yürütülen operasyon kapsamında ilginç ayrıntılar daha önce de basına yansımıştı. Başta Osman Baydemir olmak üzere DTP'li birçok belediye başkanına baskı yapan örgütün, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'e de Meclis Genel Kurulu'nda Kürtçe konuşması yönünde talimat verdiği ortaya çıkmıştı. KCK, Genel Kurul'da özellikle MHP'li milletvekillerini tahrik ederek, kavga çıkmasını sağlamayı amaçlıyordu. İddianameye göre şüpheliler, Kandil'le doğrudan irtibatlı. Nihai hedef ise 'Türk-Kürt' savaşı için zemin hazırlamaktı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, KCK'ya yönelik soruşturmanın ilk iddianamesi 28 Mayıs'ta 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. 148 sayfalık iddianamede, PKK'nın 'gölge devlet' kurduğu bütün ayrıntılarıyla yer alıyordu.

İhsan Uğur'un listeye alınmasıyla ilgili iddianameye yansıyan Nadir Yıldırım ile Herdem Kızılkaya arasında geçen telefon konuşması ise şöyle:

H.K.: Yav şimdi ben Kamuran ile sabah konuştum. Osman zaten bize öyle söyledi de... Abi de aramış dün, Osman ile görüşmüş. Sabri heval demiş şeydir, yani çok örgütsel, ciddi bir şey yoksa olabilir. Yerleştirebilirsiniz. Çok karıştırmayın.

N.Y.: Tamam, bu İhsan'ı koyabiliriz.

H.K.: Ama şey yapmak gerekiyor. Dün Osman'a da söyledim. Dedik değerlendireceğiz. Olursa da biz şey yaparız ortak, bizim de olduğumuz, yerel yönetimlerdeki arkadaşların da olduğu, gerekirse senin de olduğun karar.

H.K.: Kim gidiyor? Salih ile kim gidiyor?

N.Y.: Vallahi ilden bir iki kişi, bu listeleri götürecekler ya.

H.K.: Ortak platform yaparız dedi tamam.

N.Y.: Tamam, sen Lütfi'yi ara, de ki İhsan Uğur'u uygun şekilde yerleştir.

H.K.: O diğerini kaldı....

N.Y.: Yok diğeri kalsın, sadece İhsan Uğur uygun bir şekilde girsin.

H.K.: Bir bakayım nerededir?

N.Y.: Ama listeler çıkmadan söyle.


zaman



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,507 µs