En Sıcak Konular

Keneden 2 kişi öldü

7 Haziran 2009 22:00 tsi
Tokat ve Erzincan'da kene ısırması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı şüphesiyle Tokat'tan Sivas'a sevk edilen hasta yaşamını yitirdi.dinilen bilgiye göre, Tokat'a bağlı Şenköyde yaşayan Kasım Akyürek (57) isimli şahıs, yüksek ateş, baş dönmesi ve kanama şikayetiyle hastaneye başvurdu.

Sivas'a sevk edilen şahıs dün KKKA Hastalığı şüphesiyle Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi İntaniye Servisi'nde tedavi altına alındı. Durumu ağırlaşmış bir şekilde gelen hasta, bugün öğleden sonra yaşamını yitirdi. Kasım Akyürek'in morga kaldırılan cenazesi yarın yakınlarına teslim edilecek.

Bu arada CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Servisi'nde KKKA şüphesiyle yatan 19 kişinin tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

ERZİNCAN

Alınan bilgiye göre olay dün (06.06.2009) akşam saatlerinde Erzincan"ın Refahiye ilçesine bağlı Aşağısütlü Köyünde ikamet eden Parlak Danacı (60)  rahatsızlanması sonucu meydana geldi. 

112 Acil Sağlık Hizmetleri tarafından Erzincan Devlet Hastanesine götürülen hasta burada yapılan ilk tetikler sonucu Kırım- Kango Kanamalı Ateşli Hastalık (KKKA) bulguları bulunduğu ve durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Araştırma Hastanesine sevk edilen Parlak Danacı (60) burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesinde ölen hastanın kanında yapılan tahliller  neticesinde kene ısırması sonucu Kırım- Kango Kanamalı Ateşli (KKKA) hastalık yüzünden öldüğü tespit edildi.

Erzincan Devlet Hastanesi Acil Servisi ise hasta  Parlak Danacı"nın Erzurum" yapılan sevkinin ardından kısa süreliğine kapatılarak dezenfekte edildi.

haber24



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,267 µs