En Sıcak Konular

Sandık yerine pikniğe gittiler

7 Haziran 2009 17:11 tsi
Seçimleri protesto eden halk yine sandığa gitmedi...

29 Mart yerel seçimlerini "Aday da yok, oy da yok" sloganı ile protesto ederek, sandık başına gitmeyen Malatya Belediyesi'ne bağlık Konak halkı, yine sandığa gitmedi. Konaklılar, oy kulllanmak yerine pikniğe gitmeyi tercih etti.

Malatya merkeze yakınlığı nedeniyle belediye statüsünün kaldırılıp Malatya Belediyesi'ne bağlanan Konak beldesi halkı, 29 Mart 2009 seçimindeki sandık protestosunu yine sürdürdü. Konaklılar, bugün yapılan muhtarlık seçimi için de sandık başına gitmedi. Konak'a bağlı Su, Bahçebaşı ve Yenimahalle'de dokuz sandıkta 3 bin 640 seçmenin oy kullanması gerekirken, muhtar adayları çıkmadığı gibi, sandık başına da kimse gitmedi. 3 ayrı okula kurulan sandıktaki görevliler, seçmelreni gelmesini bekledi. Seçmenlerin bir kısmı piknik yapmak üzere beldeden ayrılırken, bir kısmı da düğünlere katıldılar.

ATANMIŞ MUHTAR: "REFERANDUM İSTİYORUZ"
Konuya İlişkin açıklama yapan Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından atanan Yeni Mahalle Muhtarı Nihat Koçyiğit, eski belediye başkanının hatasından dolayı Konak halkının mağdur edildiğini belirterek, " Belediye Başkanı bizi dilekçelerle oyalayarak itiraz sürecini doldurdu. Şuanda beldemiz babası ölmüş yetime döndü. Bundan sonraki halimizin ne olacağından haberimiz yok. Biz Konak halkı olarak yetkililer ne karar verirse versin kararımızı almış bulunuyoruz. Konak halkı tek yürek olarak referandum istiyor. Yetkililerden talebimiz en kısa zamanda referandumun yapılmasıdır" ifadelerine yer verdi. Atanmış Muhtar Koçyiğit, 400 yıllık büyük bir ailenin parçalanmak istendiğini öne sürerek, buna izin vermeyeceklerini belirtti.

NEDENİ HAZİNE ARAZİSİ Mİ?
Belde sakinlerinden Mahir Karakaya, Konak'ın tavrının ortada olduğunu belirterek, "Belediye tüzel kişiliğinin kaldırılması beldemize büyük haksızlık olmuştur. İnsanlarımız, demokratik biçimde, çağdaş anlamda, kırmadan dökmeden oy kullanmadan kendisini ifade ediyor. Bu durumu protesto ediyor. Yetkililer sesimizi duymalı. Konak'ın haksız uygulaması giderilmelidir. Konak beldesinin merkeze bağlanmasının gerektirecek olan hiçbir neden olmamasına rağmen önceki Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın orman için tahsis edilmiş 52 bin dönümlük hazine arazisini eş ve dostuna talan ettirmek amacıyla eski başkanımızı yanlış yönlendirmiş ve bu kararın alınmasını sağlamıştır" iddialarına yer verdi.

"MANTIKEN HİÇBİR DAYANAK YOK"
Bir diğer sakin İdris Çiçek de, "Bizler konak halkı olarak bizim beldemize, çok büyük bir haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. Biz bu haksızlığı protesto etmek için oy kullanmamaya karar verdik. Bundan sonraki genel ve yerel seçimlerde istediğimiz karar uygulanmadığı takdirde kesinlikle oy kullanmayacağız. Bu yasa hükümet tarafından Malatya'nın Büyükşehire hazırlanması amacıyla uygulamaya konuldu. Malatya'da son nüfus sayımında nufüsun azaldığı, dolayısıyla milletvekili sayımızın 7'den 6'ya düştüğü ve Büyükşehir olmak hayalinin ortadan kalktığını biliyoruz. Bu gelinen noktadan sonra beldemizi tüzel kişiliğinin mantıken hiçbir dayanağı kalmamıştır" dedi.

haberturk



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,233 µs