En Sıcak Konular

Nerede bu çocuklar?

7 Haziran 2009 16:43 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in soru önergesine verdiği yanıt, Türkiye genelinde toplam bin 592 çocuğun kayıp olduğunu ortaya koydu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek"in, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş"in soru önergesine verdiği yanıt, Türkiye genelinde toplam bin 592 çocuğun kayıp olduğunu ortaya koydu. İller sıralamasında ise en çok çocuğun 259"la İstanbul"da olduğu görülüyor.

Ateş"in soru önergesine verilen yanıtta Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü"nün bilgi notu da yer aldı. Kurum Genel Müdürü Ayşen Gürcan"ın imzasını taşıyan bilgi notunda, Kurumun elindeki bilgilerin 2007 yılına ait olduğu belirtilerek, "Kayıp çocuklarla ilgili kurumumuz tarafından spesifik bir araştırma bugüne kadar yapılmamıştır. Kayıp çocuklarla ilgili görsel medyada yayınlanacak eğitici programlarımız mevcut değildir" denildi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş"in kayıp çocuklarla ilgili soru önergesini yanıtladı.

Soru önergesini Emniyet Genel Müdürlüğü, İnsan Hakları Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü"nün bilgi notuyla yanıtlayan Bakan Çiçek 27 Mayıs 2009 tarihi itibariyle ülke geneli kayıp çocuk toplamının bin 592 olduğunu bildirdi. 15 Ocak 2008 yılından kayıp olan bin 444 çocuktan 803"ünün bulunarak ailelerine teslim edildiğini, 641 çocuğun ise aranmasına devam edildiğini ifade eden Bakan Çiçek, şöyle dedi:

"Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü ve Barolar Birliği işbirliğinde Kayıp Çocuklar Ulusal Bilgi Sisteminin Oluşturulması ve İlgili Kurum ve Kuruluşlararası İşbirliği ile Koordinasyonun Sağlanarak Kayıp Çocukların Bulunmasında Etkinliğin Sağlanması Projesi çalışmaları sürmektedir. Proje ile toplumsal duyarlılığı artırmak, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunmak, kayıp çocukların bulunmasında mümkün olan tüm imkanların kullanımını sağlamak ve kayıp çocuklarla ilgili kuruluşlarda görev yapan personel eğitimlerinin sağlanması amaçlanmaktadır."



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,947 µs