satan hükümet... | " /> satan hükümet... | "/>

En Sıcak Konular

Yabancılara en çok toprak satan hükümet...

7 Haziran 2009 16:34 tsi
Yabancılara en çok toprak satan hükümet... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben bunları ezbere söylemiyorum. Tapu sicil kayıtlarına göre konuşuyorum. Bu kayıtlara göre 4,5 milyon metrekare vatan toprağı yabancılara satıldı." dedi. En çok toprak ise bakın hangi hükümet döneminde satılmış...

Başbakan Erdoğan 1999-2002 yıllarında iktidarda bulunan MHP, DSP ve ANAP koalisyon hükümeti döneminde yabancıların en çok toprak sahibi olduğunu açıkladı.   

Kayseri'de partisinin kongresinde konuşan Erdroğan, Suriye sınırındaki mayınlı arazinin temizlenmesi konusunda muhalefet partisinin iftira kampanyası başlattığına dikkat çekerek, "Cumhuriyet'imizin kuruluşundan beri, askeri yönetimlerin olduğu dönemde dahi bu ülkede yabancılara arazi satıldı. MHP, DSP ve ANAP döneminde toprak satışı oldu. Yine bu dönemde toprak satışı olunca neden rahatsız oluyorsunuz. AK Parti yapınca niye rahatsız oluyorsunuz? 10-20 dönüm alarak burada ticaret yapmak isteyenler olursa ne olacak? İşi öyle bir hamasetle anlatıyorlar ki; 'Sultan Abdulhamid cennet mekanı İsrail'e vermedi. Şu anda ayağa kalksa ne der o. Düşün. Necip Fazıl ne der. Düşün' diyorlar. Sen ne zaman Sultan Abdulhamid ile Necip Fazıl ruhu ile hareket ettin ki, şimdi hareket edeceksin. Bunları bizlere anlatma. Bunları biz iyi biliyoruz. Türkiye'nin sınırında Suriye var. İsrail yok. İsrail'in arzi mefhud planlarına prim vermeyiz." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de her dönem yabancılara arazi satışının olduğunu anlatarak, kendi dönemleri ile ilgili yapılan vatan hainliği suçlamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yabancıların en çok toprak satın aldığı dönemlerin ise 1999-2002 yılları arasında olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "En çok satışta 2003 yılına kadar olan süreçte, 1999-2002 arasında yani 57. Hükümet döneminde yapıldı. 5 bin 803 taşınmazın, 4 milyon 582 bin 363 metrekare vatan toprağının satışını yaptı. Tapu sicil kayıtlarıyla söylüyorum. 4,5 milyon metrekare vatan toprağını satarken sesiniz çıkmayacak. Ama olmadığı bir dönemde hayal kurarak, vatan toprağının satıldığını söyleyerek bize vatan haini diyeceksiniz. Bu ne perhiz ne lahana turşusudur. Sorarlar adama."

Erdoğan, kendisini İsrail Cumhurbaşkanı karşısında eleştiren CHP ve MHP milletvekillerine 'monşer eskileri' benzetmesi yaparak, "Milletimizin hassasiyetlerini istismar ederek hırsla hareket ettiler ve hatta meclis kürsünün önüne işgal edecek kadar işi ileriye götürdüler." dedi.

Muhalefet partilerine "On yıllarca siz Filistin için ne yaptınız? MHP ne yaptı, diğerleri ne yaptı? Bölgede barışın tahsisi için ne yaptınız, hangi açıklamayı yaptınız?" diye soran Erdoğan şunları söyledi: "Bizim İsrail ile yaptığımız anlaşma yok. Gizlilik kaydı olduğu için söyleyemiyorum. Ama birçok anlaşmalarınız var. Bunu açıklayamam. Buna hukuk ve siyaset nezaketimiz müsaade etmez. Ben MHP milletvekillerinin elindeki kağıtla meclis kürsüsüne çıkarak, mecbur kalmadıkça, hukuk elvermedikçe açıklamam. Gazze'nin üzerine bombalar yağarken siz neredeydiniz? Bütün dünya dilsiz ve sağır kesilmişken neredeydiniz? Haklının yanında yer aldık. Bütün dünya susuyordu. Siz nerede idiniz? Ben Davos'ta son derece insani bir açıklama yaptım. CHP milletvekilleri hemen İsrail ve batı ile ilişkilerimiz ne olacak diye ağlamaya başladı. Monşer eskileri. MHP'deki monşer eskileri de aynı şeyleri söylemeye başladı. Türkiye Başbakanı'nı, İsrail Cumhurbaşkanı'nın karşısında yermekten, eleştirmekten geri kalmadılar. Bugün de kalkıp bize vatan hainliğinden bahsediyorlar."

Erdoğan, muhalefet partilerini kast ederek, "Bunlarda demokrasi anlayışı yok. Demokrasi kültürü diye bir şeyleri yok. Bunların anladığı tek şey döner bıçağı, yumruk ve silahtır. Başka bir şeyden anlamazlar. Geçmişlerinde başka bir şey yok." ifadesini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının sonunda Suriye'deki mayınlı arazinin ülke menfaatleri doğrultusunda değerlendirileceğini aktararak, "Bu yasanın hiçbir tarafından İsrail yok. Planlanmış tasarlanmış bir şirket yok. Bizim hedefimiz bölgedeki mayınların temizlenmesi ve bunu insanlarımızın, ülkemizin menfaatlerin de olacak. Milli Savunma bakanlığımız, Genelkurmay Başkanlığı, Maliye Bakanlığı bunun takipçisidir. Hiç kimsenin zihniyetin bir şey olmasın. Biz ülke menfaatleri dışında adım atmamıştır. Atmayacaktır. Bunu böyle bilin." açıklamasını yaptı.

cihan



Bu haber 6,637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,886 µs