En Sıcak Konular

'Suyun önemini anladık'

7 Haziran 2009 15:42 tsi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başkent'in susuzluktan çok çektiğini ifade ederek, ''Ankaralılar olarak suyun önemini anladık'' dedi.

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığınca, Saklıbahçe'de şenlik düzenlendi.

Mehter topluluğu ve değişik ilköğretim okullarından öğrencilerin gösteriler sunduğu, çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik masaların kurulduğu şenlikte konuşan Bakan Atalay, dünyada sanayi devrimine paralel olarak çevre konusuna uzun yıllar boyunca yeterli önemin verilmediğini, bu önemin son yıllarda sağlandığını belirtti.

Çevre korumaya işlerlik kazandırmak için merkezi yönetime, belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına ve medyaya sorumluluk düştüğünü anlatan Atalay, Türkiye'nin Kyoto Protokolü'nü imzalayarak çevreye olan duyarlılığını sergilediğini ifade etti.

İçişleri, Çevre ve Orman ile Sağlık bakanlıklarının özellikle su konusunda ortak çalışmalar yaptığını vurgulayan Bakan Atalay, suyun önemine işaret etti. Ankara'da 2 yıl önce yaşanan susuzluk sorununun Kızılırmak'tan su getirilerek çözüldüğünü anımsatan Atalay, ''Ankaralılar olarak suyun önemini anladık'' dedi. Bakan Atalay, bu sene yağışların iyi geçmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Başkentin Türkiye'nin en yeşil şehirlerinden biri olduğunu belirten Atalay, Ankara'nın İstanbul ve İzmir'den de yeşil olduğunu bildirdi.

Bakan Atalay, şenlikte belediye başkanlarını da görmeyi arzuladığını belirterek, ülke sathındaki il özel idaresi yöneticileri ile belediye başkanlarının çevreye olan duyarlılıklarını artırmak üzere etkinlik yapacaklarını kaydetti.

Konuşmasının ardından Atalay, bir basın mensubunun, ''Keneden korkmuyor musunuz'' sorusunu, ''Siz söyleyene kadar aklımda yoktu. Piknik alanlarına pek gitmem, önlem de almadım'' dedi.

Atalay'ın konuşmasının ardından öğrenciler çeşitli gösteriler sunarken, AK Parti Ankara milletvekili Aşkın Asan, sahneye çıkarak kolbastı oynayan öğrencilere bir süre eşlik etti. Bakan Atalay, Asan'ı kutlarken gazetecilerin sorusu üzerine, bir Ankaralı olarak Misket ve Fidayda oyunlarını bildiğini ancak oynayamadığını sadece izlediğini ifade etti.



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,455 µs