En Sıcak Konular

Meclis'te yoğun bir hafta daha

7 Haziran 2009 11:35 tsi
TBMM Genel Kurulunda yoğun hafta...

Gündemde, Gelir Vergisi Kanununda değişiklik yapılması, Kredi Garanti Fonu'na Hazine desteği sağlanması, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulması düzenlemeleri var.   

TBMM Genel Kurulunun bu haftaki gündeminde, Gelir Vergisi Kanununda değişiklik yapılması, Kredi Garanti Fonu'na Hazine desteği sağlanması, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasını öngören düzenlemeler bulunuyor.

Genel Kurul, 9 Haziran Salı günü, geçen hafta başlanan ve temel kanun olarak bölümler halinde görüşülen Gelir Vergisi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa tasarısına devam edecek. 43 maddeden oluşan ve 2 bölüm halinde görüşülen tasarıya, 3. maddeden devam edilecek.

Tasarıyla, KOBİ birleşmelerinde 3 yıl süreyle yüzde 75'e kadar indirimli kurumlar vergisi uygulanacak. Kamuya motorlu taşıt alımı ve kiralanması, KDV ve ÖTV'den muaf olacak. Cep telefonu ithalinde 40 lira ÖTV alınacak. Bakanlar Kurulu, bu tutarı 3 kat artırabilecek. Yabancı film yapımcıları, KDV iadesiyle teşvik edilecek. Mecliste kadro karşılığı sözleşmeli olarak istihdam edilenlere ödenecek özel hizmet tazminatı tutarını belirleme yetkisi, TBMM Başkanlık Divanına bırakılacak. Vergi davalarında, avukatlık ücreti maktu olarak belirlenecek. İşverenlerce işçiye ödenen işe başlatmama tazminatları, Damga Vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmayacak.

-KREDİ GARANTİ FONU'NA DESTEK-

Bu tasarının yasalaşmasının ardından Kredi Garanti Fonu'na Hazine desteği sağlayan yasa tasarısına geçilecek.

Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasını Öngören Yasa Tasarısı, kredi garanti kurumlarına, 1 milyar liraya kadar nakit kaynak ile özel tertip devlet iç borçlanma senedi aktarılmasını öngörüyor.

Tasarıyla, ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2009 yılı kampanya dönemi finansman açığının karşılanması için Hazine tarafından özel tertip iç borçlanma senedi ihraç edilebilecek.

-KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞI-

Genel Kurulda, terörle mücadelede kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak üzere Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasını düzenleyen tasarının da bu hafta görüşülmesi bekleniyor. Tasarıyla, müsteşarlık bünyesinde istihbarat değerlendirme merkezi oluşturulacak. Ancak Müsteşarlığın, güvenlikle ilgili operasyonel bir görevi olmayacak. Müsteşarlık bütçesine, gizlilik içeren işler için örtülü ödenek konulacak.

TBMM Genel Kurulu; 9 Haziran Salı günü 15.00-24.00, 10 Haziran Çarşamba ve 11 Haziran Perşembe günleri 13.00-24.00, 12 Haziran Cuma günü ise 14.00-24.00 saatleri arasında çalışacak.

-KOMİSYONLAR-

Meclisteki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki konuları görüşecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 10 Haziran Çarşamba günü, kamuoyunda ''torba kanun'' olarak bilinen bütçe kanunlarında yer alan bazı hükümlerin ilgili kanun ve KHK'lere eklenmesi, bazı kanun ve KHK'lerde değişiklik yapılmasını ilişkin yasa tasarısını görüşecek. Görüşmeleri yarım kalan tasarıya, 4. maddeden devam edilecek.

TBMM Adalet Komisyonu, 11 Haziran Perşembe günü toplanarak Çek Yasa Tasarısını görüşecek.

TBMM KİT Komisyonu, denetim çalışmalarını sürdürecek. Komisyon; 10 Haziran Çarşamba günü Elektrik Üretim A.Ş, Türkiye Elektromanyetik Sanayi A.Ş, Ankara Doğal Elektrik Ticaret A.Ş, 11 Haziran Perşembe günü ise Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt A.Ş (TETAŞ) ile Petkim'in 2007 yılı hesaplarını inceleyecek.

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili Araştırma Komisyonu, 9 Haziran Salı günü toplanarak, yetkililerden bilgi alacak.

aa

 

 



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,847 µs