En Sıcak Konular

İsrail'le anlaşma yapmadık diyemezsiniz

6 Haziran 2009 16:53 tsi
İsrail'le anlaşma yapmadık diyemezsiniz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan muhalefeti topa tuttu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda partilinin izlediği kongrede konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan muhalefeti eleştirdi. Daha önce MHP, DSP ve ANAP’ın İsrail ile anlaşmalar yaptıklarını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendilerinin vatanın aleyhine olan hiç bir şeye imza atmadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“İsrail ile ilgili konuşmaya gelindiğinde kusura bakmayın bu ülkeninin başbakanın duruşunu dünyadaki herkes çok iyi bilir, İsrail de çok iyi bilir. Bizden önceki MHP, DSP, ANAP döneminde bir çok anlaşmalar var İsrail’le. Hiç bir anlaşma yapmadık diye kalkıp halkı aldatmayın, dürüst olun. Bunların gizlilik kaydı olmazsa, bunlar rahat açıklanır. Bunlar gizlilik kaydına rağmen açıklarlar. Biz hukuka saygılıyız. Bizim her şeyimiz açık, yaptıksak yaptık deriz. Bunların yabancı sermayenin bu ülkeye girmesine karşı olduğunu biliyoruz. Ben benim ülkeme yabancı sermaye girmelidir diyorum. Hele hele dünyada küresel krizin olduğu dönemde gelip burada yatırım yapılırsa, benim Mehmet’ime, Hasan’ıma, Hüseyin’ime iş imkanı yaratacaksa niye hayır diyeceğim. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı ve onun ekibi, şu bilinsin ki bu ülkenin değerlerine sahip çıkmada hiç biriyle mukayese edilemez. Biz milletimizin, vatanımızın aleyhine olacak hiçbir şeye bugüne kadar imza atmadık ve atmayız. Herşeyde bu milletin, bu vatanın faydasını düşünürüz. Çünkü biz bu milletin yüreğinden geldik, bu partiyi millet kurdu. Ak Parti kaybederse kaybetsin yeter ki Türkiye kazansın, milletimiz kazansın dedik.”


“3.5 YILDA VAR MI BİR YAPTIĞINIZ”

Türkiye’nin sorunlarına kararlılıkla ve cesaretle gittiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan MHP, DSP ve ANAP’ın iktidarda oldukları 3.5 yıl içerisinde hiçbir şey yapmadıklarını savundu. Türkiye'nin sorunlarının üzerine cesaretle gittiklerini belirten Erdoğan, “Siz 3.5 sene bölük -pörçük iktidarda kalan muhalefet ‘şunu yaptık’ deyin. Var mı bir yaptığınız bunu söyleyin” dedi.


Hırçın bir siyasetin tarafı olmadan, gerginliğe prim vermeden hizmetlere devam edeceklerini ifade eden erdoğan, “Biz milletimiz için siyaset yapıyoruz. Hesabını vereceğimiz yegane merci millettir. 29 Mart seçimlerini diğerleri bir bitiş noktası olarak görebilir. Onların yeniden Ankara’ya kapandığını görüyorsunuz. Biz ise bu seçimi yeni bir başlangıç olarak görüyoruz. Her bitiş noktasında yeni hedefler belirleyip o hedefe koşanlardanız. Biz milletinin her bir kuruşunu, akçesini gözümüz gibi koruyan, emaneti koruyan hareketin mensuplarıyız. Yolumuz uzun yapacağımız çok iş var. Milletimize kazandıracağımız çok eser var. Nice yıllar bu ülkeye aşkla şevkle hizmet etmeye davam edeceğiz” diye konuştu.

“HERKESİ EŞİT DERECEDE MEMNUN ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Hazırladıkları ekonomik tedbir paketiyle 500 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacaklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, KOBİ’leri de bu kapsamda destekleyeceklerini belirtti. Teşviğin Kütahya gibi illerin ekonomilerinin canlandıracağını kaydeden Erdoğan, “4 ve 3’üncü bölgelerde yatırımcılara son derece büyük imkanlar sunuyoruz. Yatırımları cazip hale getiriyoruz. Türkiye’nin her yeri yatırım haline geliyor” dedi.


Başbakan Erdoğan ekonomik tedbir paketinin çok geniş bir kesim tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade ederek şöyle devam etti:
“Elbette, 71.5 milyon vatandaşın her birini eşit derecede memnun etmek mümkün değil. Ama eleştirilerin de bir insafı olmalı. Belli kesimlere bakıyorsunuz atılan her olumlu adım karşısında olumsuz değerlendirmeler yapıp, sevincimize gölge düşürmenin gayretkeşliği içine giriyorlar. ‘Yok geç kalınmış’, ‘Yok paket eksikmiş’, ‘Yok şu il neden şurada yer almış.’ Çok şükür Türkiye bu türden negatif ve olumsuz moral bozucu gelişmelere artık kulak asmıyor. Krizin başladığı günden beri moral bozmaya çalışıyorlar. Karamsarlık yapmaya çalışıyorlar. Ama, çok şükür bunda başarılı olamadılar. Vakti zamanı gelince de tedbirlerimizi kararlılıkla uyguluyoruz. Bir kez daha söylüyorum. Kimsenin endişesi, tereddütü olmasın, Türkiye emin ellerde ve geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyor.”

“TÜRKİYE’NİN TAMAMINDA SİYASET YAPTIK”

Başbakan Erdoğan partilerinin Türkiye’nin her bölgesine hizmet götürüdüğünü söyledi. 71.5 milyon vatandaşa kalplerini açtıklarını ifade eden Erdoğan şunları kaydetti:
“Kendileri etnik siyaset yaparak, etnik kökene dayalı kimlik siyaseti yaparak, istismar siyaseti yaparak korku ve belli bölgelerde sınırlı varlık gösterebilirler. Ak Parti Türkiye’nin tamamında siyaset yaptı. Ak Parti Türkiye’nin tamamına hizmet taşıdı. Ak Parti Türkiye’nin 780 bin kilometrelik vatan toprağının tamamında aynı dille konuştu. Ak Parti 81 vilayetimizde 71.5 milyon vatandaşımızın tamamına kalbini açtı, gönlünü açtı, yüreğini ortaya koydu. Onun için Ak Parti 7 bölgenin hepsinde birinci oldu. 81 vilayetin 62’sinde belediye başkanlığını Ak Parti kazandı. Hesap ortada. CHP 50 ilde, MHP 44 ilde yüzde 20 barajının altında kaldı. 3 Kasım seçimleri sonrasında İktidarı devraldığımızdan itibaren Ak Parti’yi yolundan çevirmek, yüce milletin tevecühünden uzaklaştırmak için çok çeşitli uygulamaları başlattılar. Bizi hizmetten alıkoymaya çalıştılar. TBMM çalışmalarını yavaşlatmaya, yasa çıkarmamızı engellemeye çalıştılar. Demokrasi dışı yöntemlerle hukuk dışı uygulamalarla bizi siyaset sahası dışına çekmeye çalıştılar. Bunlarla da kalmadılar. Bugün görüyoruz ki hukuk dışı örgütlenmelerle çetelerle, mafya ile kaos oluşturacak provake saldırılarla bizi yıpratmanın mücadelesini verdiler. Hiçbirisinde başarılı olamadılar. İktidardaki partiler yıpranır diye umutla bekliyorlardı. Ama baktılar ki Ak Parti yıpranmıyor tam tersine millet nezdinde, millet nazarında çok daha güçlü bir şekilde kararlılıkla yolundan ilerliyor. Öyleyse biz yıpratalım dediler. Neler yaptıklarını görüyorsunuz. Nasıl iftira attıklarını görüyorsunuz. Nasıl çamur siyaseti yaptıklarını görüyorsunuz. Akla hayale gelmeyecek yalanlarla nasıl üzerimize geldiklerini görüyorsunuz. TBMM’yi nasıl kilitlemeye çalıştıklarını nasıl engeller çıkarmaya çalıştıklarını, meclis kürsüsünü bile işgal edecek kadar nasıl hırçınlaştıklarını görüyorsunuz. Türkiye’nin yararına olacak her meselede bugüne kadar bunu yaptılar. Onlar gerilim siyasetinden nemalanmaya çalışıyorlar.”



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,670 µs