En Sıcak Konular

Akşener'den Gül'e mayın uyarısı

5 Haziran 2009 21:37 tsi
TBMM Başkanvekili Meral Akşener, ''Mayın tasarısının Anayasa Mahkemesi'ne gitmeden sayın cumhurbaşkanı tarafından bir kez daha görüşülmek üzere meclise iade edilmesinde fayda var'' dedi.

Meral Akşener, 7 Haziran Pazar günü yapılacak Akyazı Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili partisine destek vermek için bulunduğu ilçede, MHP TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural ile esnafları ziyaret etti.

 Akşener, ziyarette gazeteciler tarafından, ''Mayın tasarısının Cumhurbaşkanı tarafından meclise iade edilip edilmeyeceği'' konusunda sorulan soruya, mayın temizlenme konusunda bir yasa çıkarılmasının herkesi düşünmeye sevkettiğini belirterek, normal koşullarda bu işin hizmet alım ihalesi yoluyla yapılabileceğini söyledi.

Bu nedenle yasaya gerek olmadığını, ancak Danıştay'ın iptal kararını ortadan kaldırmak için böyle bir düzenleme yoluna gidildiğini ifade eden Akşener, şöyle konuştu:

''Kanunun içinde hizmet alım kısmı olmakla birlikte, arkasından mayınları temizleyen firmaya arazinin 44 yıllığına kiralanması konusu da yer aldı. 7'den 70'e Türkiye'de yaşayan herkesin mayınların temizlenmesi konusunda bir sorunu yok. Herkes temizlensin diyor. Sanki oluşturulan bir atmosfer mayın temizlenme işinin İsrailli bir firmaya verileceği ve arazinin de bu firma tarafından işletileceği yönünde. Başbakan'ın bu konuda asabileşmesi ve inadı, kafalarda soru işareti oluşturdu. Bu konunun Anayasa Mahkemesi'ne gitmeden sayın Cumhurbaşkanı tarafından bir kez daha görüşülmek üzere meclise iade edilmesinde fayda var.''

Mayın konusunun Türkiye kamuoyunda her görüşteki insanın vicdanında soru işareti ve yara olarak ortaya çıktığını savunan Akşener, ''Keşke böyle olmasaydı. Uzlaşarak, hizmet alım şekliyle bu halledilebilseydi'' diye konuştu.

-YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ MADDESİNİ CUMHURBAŞKANI VETO ETMELİ-

MHP TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural ise mayın tasarısının sakıncalı tarafını kamuoyuyla paylaştıklarını ve bu konuda toplumsal bir muhalefet ve ulusal bir duruş ortaya konulduğunu kaydetti.

Mayın tasarısı konusunda muhalefete bilgilendirme yapılmadığını belirten Vural, ''Mayın tasarısından 'yap-işlet-devret' maddesinin çıkarılması toplumun isteğidir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın, toplumun bu isteğine uygun bir şekilde, tasarının 'yap-işlet- devret' maddesini vetosunu ve meclise iade etmesini istiyoruz. Millet böyle istiyor. Cumhurbaşkanı, bir partinin siyasi isteği olan bu kanunu onaylamamalıdır. Beklenen budur'' dedi.

aa

 

 



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,636 µs