En Sıcak Konular

Gürses: Artık kışlanın önünden bile geçmem

5 Haziran 2009 20:17 tsi
Ergenekon davasının 97. duruşmasında tutuklu sanık Emin Gürses, tahliye olduktan sonra askeri birliklerin kapısının önünden bile geçmeyeceğini söyledi.

Gürses, Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kendisinin Harp Akademileri Komutanlığı'nda yaptığı konuşmaların görüntüsünü istediğini anlatarak, " Ben Harp Akademileri'nde ders veriyordum. Ancak ben bundan sonra askeri birliklerin kapısının önünden geçmem." Dedi. Bunun üzerine tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol, "Neden geçmeyeceksiniz?" diye itiraz edince Gürses, "Genelkurmay Başkanı Orgeneralini teğmenini teslim etmiş. Ben niye geçeceğim?" dedi.

27 Mayıs darbesinin 50. yılını kutlayacaklar

Ergenekon tutuklu sanıklarından İşçi Partili Hikmet Çiçek ise Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun sorgusunda savcıların 27 Mayıs'ın darbe mi devrim mi şeklindeki sorularına gönderme yaptı. Gelecek yıl 27 Mayıs'ın 50. yıldönümünü kutlayacaklarını anlatan Çiçek, "Ne darbesi savcılar ısrarla 27 Mayıs'ın darbe olduğunu savunuyorlar. 27 Mayıs'ta 236 general emekli oldu. O dönemde toplam 256 general bulunuyordu. Generaller emekli olunca 20 general kaldı geriye. Saygı ve sevgi ile anıyorum 27 Mayıs'ın büyük önderlerinden Albay Suphi Karaman, bu büyük tasfiye hareketinin en başta rol alanlardan biriydi." Dedi.

Çiçek 27 Mayıs'ın 12 Eylül darbesine kadar "Anayasa ve Özgürlük Bayramı" olarak kutlandığını da hatırlatarak "12 Eylül'de Kenan Evren rejimi bu bayramı hayatımızda çıkardı. Ancak 27 Mayıs tarihin şerefli sayfalarından biridir." Dedi.

Sanıklardan Kemal Kerinçsiz ise 27 Mayıs darbesinin arkasında halk iradesi bulunduğunu ileri sürerek "Darbe değil bir ihtilaldir." Demesi dikkat çekti.
 
zaman



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,212 µs