En Sıcak Konular

Org. Akbaş açıklama yaptı!

5 Haziran 2009 17:52 tsi
Org. Akbaş açıklama yaptı! Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un, Cumhuriyet Mitingleri'nin perde arkasını deşifre eden ses kaydında ismi geçen Org. Akbaş açıklama yaptı...

Ergenekon'un 1 numaralı sanığı Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un ses kaydında adı geçen Emekli Orgeneral Tamer Akbaş, hakkındaki iddialarla ilgili bir açıklama yaptı.

İşte Tamer Akbaş'ın yaptığı yazılı açıklama

1. Televizyonunuzun internet sitesinde, ‘CUMHURİYET MİTİNGLERİ’ ile ilgili olarak (E) Org. Şener ERUYGUR’un eşi Mukaddes ERUYGUR’un ses kaydına istinaden yapılan açıklamada;

“İlk mitingde de Genelkurmay Başkanı, ‘Sivillerinizi giyin, gidin katılın’ demiş. Devamlı orduyla irtibatlıydı zaten… Tamer AKBAŞ Paşa vardı, Şener’in yanında bilfiil çalıştı. O da Genelkurmayla diyalog kurdu. Şener gitmedi hiçbir zaman ama Tamer AKBAŞ Paşa Allah’ın her günü oradaydı. Şener buradan telefonla O’na bilgi veriyordu, o uygulatıyordu.” ifadesi yer almaktadır.

2. Benim hakkımda gerçekle hiçbir ilgisi olmayan ve bir iftira niteliği taşıyan bu ifade ile ilgili açıklamalar aşağıya çıkarılmıştır.

a. 27 Eylül 2006 tarihinde, saat 16.00-16.30’da Orgeneral Yaşar BÜYÜKANIT’ı Genelkurmay Başkanlığına atanması sebebi ile makamında ziyaret ettim. Bunu takip eden iki yıllık süre içerisinde Genelkurmay Karargahına bir daha hiç gitmedim.

b. ‘CUMHURİYET MİTİNGLERİ’ ile ilgili olarak; ne şahsi temas ile, ne telefonla ne de başka bir vasıta ile Genelkurmay Başkanı veya herhangi bir askerî yetkili ile hiçbir görüşmem olmamıştır.

c. Açıklama içerisindeki ‘Şener’in yanında bilfiil çalıştı’ ifadesi açıklamayı gerektirmektedir. Temel görevi Atatürkçü Düşüncenin yaşatılması ve yaygınlaştırılması olan, faaliyetlerini yasalara uygun olarak yürüten ve kamuya yararlı dernekler statüsünde olan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 2 yıl süre ile ‘Bilim ve Danışma Kurulu Başkanlığı’nı yaptım.

d. Bu haksız açıklamanın sebebini öğrenmek ve üzüntümü dile getirmek için yaptığım aramalarda Mukaddes ERUYGUR hanımefendiye ulaşılamamıştır.

e. 27 Kasım 2008 tarihinde, saat 16.00-16.30’da Orgeneral İlker BAŞBUĞ’u Genelkurmay Başkanlığına atanması sebebi ile makamında ziyaret ettim. Böylece, Eylül 2006 tarihinden bugüne kadar (4 Haziran 2009) Genelkurmay Karargahına ziyaret maksadı ile iki kez gittim.

3. Kamuoyuna saygıyla sunarım.

Tamer AKBAŞ
(E) Orgeneral

 



Bu haber 3,360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,624 µs