En Sıcak Konular

AKP'li başkan coşkuyu abartınca...

5 Haziran 2009 15:08 tsi
Bursa’nın Harmancık İlçesi’nde katıldıkları düğünde tabancalarıyla havaya rastgele ateş açan AKP İlçe Başkanı Ramazan Ay ile aynı partiden İl Genel Meclisi üyesi Yılmaz Ataş'la ilgili jandarma işlem başlattı. İfadelerinde düğünde coşup ateş e

İlçeye bağlı Çakmak Köyü’nde yapılan düğüne, Harmancık Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Çetinkaya, AKP Harmancık İlçe Başkanı Ramazan Ay ve AKP'li İl Genel Meclisi üyesi Yılmaz Ataş ve kalabalık grup katıldı. Düğünde gecenin ilerleyen saatlerinde onur konuğu AKP'liler Çetinkaya, Ay ve Ataş ısrar üzerine piste çıkıp halaya katıldı. Böylece düğünde eğlence doruğa çıkarken, AKP İlçe Başkanı Ramazan Ay ile İl Genel Meclisi üyesi Yılmaz Ataş, bellerindeki tabancaları çekerek havaya ateş etmeye başladı.

Düğünde halay çekenleri izleyen kadın ve çocuklar silah seslerinden korkup kaçışırken, mermilerle kopan ağaç dalları düğüne katılanların üzerine düştü.

JANDARMA MÜDAHALE ETTİ

Devriye gezen jandarma ekibi silah sesleri üzerine düğünün yapıldığı yere giderek, olaya müdahale etti. Tespit yapan jandarmaya AKP'li Ay ve Ataş, ruhsatlı tabancalarıyla ateş ettiklerini ve düğünde ateş etmenin gelenek olduğunu söyledi. Ramazan Ay’ın evinde arama yapan jandarma ekipleri burada buldukları ruhsatsız av tüfeği, kuru sıkı tabanca ve 16 fişeğe el koydu.

Haklarında ruhsatlı silahla ‘yerleşim alanında ateş etmek’ ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlamasıyla Harmancık Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan Ramazan Ay ve Yılmaz Ataş, sevkedildikleri adliyede savcı tarafından serbest bırakıldı.

BELEDİYE BAŞKANI UYARMIŞ

Olayla ilgili kendilerine komplo kuran siyasi rakiplerinin gizli çekim yaptığını söyleyen AKP İlçe Başkanı Ramazan Ay, “Türk toplumunda düğünlerde silahla ateş etmek adettir. Her ne kadar yanlış ise de biz de bu yanlışı yaptık. Siyasi rakiplerimiz bizi kameraya aldı. Evimden çıkan ruhsatsız av tüfeği babama ait ve 60 yıldır saklıyorum” dedi.

AKP'li İl Genel Meclis üyesi Yılmaz Ataş da yaptıklarının yanlış olduğunu söyledi. Yılmaz Ataş, “Herkes silahla atış yapıyordu. Biz de yaptık. Suçluyuz. Yapılmaması gereken bir davranıştı. Siyasi rakiplerimizin komplosuna kurban gittik” diye konuştu.

Harmancık’ın Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, düğünde silah atan arkadaşlarını görünce uyardığını söyledi. Kameranın olayı görüntülediğini fark ettiğini belirten Başkan Çetinkaya, “Ondan sonra ben otomobilime binerek düğünden uzaklaştım. Keşke bu yanlışı yapmasalardı” dedi.

Hürriyet



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,890 µs