En Sıcak Konular

YÖK'ün bölüm değiştirme savunması

5 Haziran 2009 13:32 tsi
Yatay Geçiş Yönetmeliği tartışmalarından dolayı eleştirilen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, öğrencinin istediği alanda eğitim görmesi iyi ama dedi ve şunları söyledi:

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Sabancı Üniversitesinde uygulanan sistemle ilgili olarak, öğrencilerin istedikleri alanda eğitim görmesinin kötü bir şey olmadığını belirterek, ''Ancak düşük puanla girilen bir bölümden daha sonra daha yüksek puanla girilen bir bölüme geçmek haksızlıktır'' dedi.

7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları dolayısıyla Ankara'da bulunan yabancı öğrencileri makamında kabul eden Özcan, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

 Türkçe Olimpiyatları türünden bir faaliyetin üniversiteler arasında da yapılmasının mümkün olabileceğini ifade eden Özcan, bu konuda üniversiteler arası öğrenci değişim programları yapılabileceğini söyledi.
 Organizasyonu güzel bulduğunu dile getiren Özcan, düzenleyenlere teşekkür etti ve yabancı öğrencilerden Türkçe'yi unutmamalarını istedi.

 Daha sonra yabancı öğrenciler, Türkçe şiir okuyup, şarkı söyledi. Yabancı öğrencilerin Özcan'a kartal biblosu hediye etmesinin ardından Özcan da öğrencilere hediye verdi ve birlikte fotoğraf çektirdi.
 
 -SABANCI ÜNİVERSİTESİNDEKİ UYGULAMA-

Özcan, ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Sabancı Üniversitesinde uygulanan sistemle ilgili çalışma yapılması yönünde talebi olduğuna ilişkin bazı gazetelerde haberler çıktığını belirtmesi üzerine Özcan, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun bu konuda kendilerine bir şey söylemediğini fakat Cumhurbaşkanı Gül'ün meselenin incelenmesini istediğini kaydetti.

Dünyanın bir çok yerinde uygulanan bu sistemden kendilerinin de şikayetçi olmadığını belirten Özcan, ''Öğrencilerin istedikleri alanda eğitim görmeleri kötü bir şey değil. Ancak düşük puanla girilen bir bölümden daha sonra daha yüksek puanla girilen bir bölüme geçmek haksızlıktır. Bu hak eğer herkese verilirse bu haksızlık olmaz. Sadece bu üniversitede harç ödeyen sınırlı sayıdaki öğrenciye bu hak tanınırsa bu olmaz, haksızlıktır'' diye konuştu.
 Özcan, yatay geçiş yönetmeliğiyle ilgili bir başka soru üzerine de bir öğrenciye yatay geçiş hakkı veriliyorsa taban puanının baz alınması gerektiğini vurguladı.

 ''Bir öğrenci psikolojiden elektriğe geçiş istiyorsa elektrikle Türkiye'de o bölüme alınan öğrenci için istenen en düşük puan neyse o taban alınsın'' diyen Özcan, Sabancı Üniversitesinin bu uygulamasına devam edemeyeceğini, YÖK Denetim Kurulu'nun 3 yıldır bu konuda bir düzenleme yapılmasını istediğini kaydetti.

Özcan, YÖK'ün bu durumu düzeltmesi gerektiğini vurgulayarak, Yatay Geçiş Yönetmeliği'nde yapılacak bir düzenlemenin gelecek sınav dönemine yetiştirilmesini amaçladıklarını bildirdi.

TIP FAKÜLTESİ KONTENJANLARINDAKİ ARTIŞ

Özcan, bir başka soru üzerine de tıp fakültelerinin kontenjanlarının yakın zamanda 6 binden 7 bine çıkarıldığını anımsatarak, Türkiye'de doktor ve hemşireye çok ihtiyaç duyulduğunu, mümkün olduğu ölçüde tıp fakültelerinde kontenjanları artırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.




Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs