En Sıcak Konular

Gordon Brown kabineyi yeniliyor

5 Haziran 2009 13:22 tsi
İstifası istenen İngiltere Başbakanı Gordon Brown, kabinesindeki istifaların ardından kontrolü yeniden sağlamak için kabine değişikliği yapmaya hazırlanıyor.

Milletvekillerinin kişisel masraflarını devlete ödetmesiyle ilgili skandal ve oy kaybı yüzünden zor günler geçiren İngiltere Başbakanı Gordon Brown, kabinesindeki istifaların ardından kontrolü yeniden sağlamak için kabine değişikliği yapmaya hazırlanıyor.

Dün gece yarısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jameis Purnell'in de sürpriz biçimde istifasının ardından bu sabah revizyonun ilk adımını atan ve halen Downing Sokağı'nda revizyon üzerine çalışan Gordon Brown'ın, Sağlık Bakanı Alan Johnsan'ı İçişleri Bakanı Jacqui Smtih'ten boşalan İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturtacağı belirtildi.

Kişisel masraflarını ve vergi beyannamesini dolduran muhasebecisinin ücretini bile devlete ödettiği suçlamasıyla karşı karşıya kalan Maliye Bakanı Alastair Darling'in ve Adalet Bakanı Jack Straw'un yerlerini koruyacakları, bunun dışındakilerin revizyondan etkilenebileceği ifade ediliyor.

Siyasi gözlemciler, yerel seçim sonuçlarının sayılmaya başlanmasından bu yana Muhafazakar Parti iki, Liberal Demokrat Parti bir yerel mecliste çoğunluğu ele geçirirken, halen tek bir belediyede bile çoğunluk kazanamayan İşçi Partisi'nde suların kolay kolay durulmayacağı görüşünü savunuyor.

Halen Downing Sokağı'ndaki Başbakanlık konutunda revizyon üzerindeki çalışmasını sürdüren Başbakan Brown'ın geniş bir değiklik yapması ve partiye yeniden ivme kazandırmaya çalışması bekleniyor.

Bu arada bir grup milletvekilinin de Başbakan Brown'ın istifa etmesini sağlamak amacıyla bir mektubu imzaya açmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Muhafazakar Parti Lideri David Cameron ise kabinenin tam bir kaos görüntüsü verdiğini kaydederek, ''Bu durumda Brown hükümeti ülkeyi yönetme hakkını kaybetmiştir. Bu ülke bundan iyisini hak etmektedir'' dedi.

haber7



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,282 µs