En Sıcak Konular

Dikkat! Bakmadan plan yapmayın

5 Haziran 2009 11:32 tsi
Türkiye'nin batısında hava açıyor. Yağış ise bugün doğu kesimlerde etkili olacak. Ülkede haftasonu ise... İşte bölgelere göre haritalı hava durumu

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da birgün aradan sonra güneş yeniden görülmeye başladı. Bugünlerde rüzgar hafif esecek, sıcaklık bugün 26, pazar günü ise 30 dereceye çıkacak. Ankara ve İzmir önümüzdeki günlerde güneşli ve hafta sonu 3-4 derece daha sıcak olacak. Bursa güneşli, Adana'da bugün nem oranı çok yüksek, bir ara yağmur da yağacak.


Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde aralıklarla görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Tokat, Amasya, Çorum, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Çankırı, Yozgat ve Sivas) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç bölgelerde yağışla birlikte 5 ila 7 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile zamanla kuzey ve iç kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, iç ve doğu bölgeler ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Tokat, Amasya, Çorum, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Çankırı, Yozgat ve Sivas) kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında esecek kuvvetli rüzgar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sakarya ve Bilecik çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Adana, K.Maraş ve Osmaniye) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin kuzeydoğusunda (Çankırı, Yozgat ve Sivas) kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu) kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin iç kesimlerinde (Tokat, Amasya, Çorum, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

 



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,025 µs