En Sıcak Konular

Rus turizmciler: Türkiyede otel fiyatları arttı

4 Haziran 2009 14:20 tsi
Rusya'nın İnterfaks haber ajansı, "küresel ekonomik krize rağmen Türkiye'de otellerin Avro'daki yükselişe paralel olarak fiyat yükselttikleri" yönündeki Rus turizmcilerin eleştirisine yer verdi.

Ajansın konuyla ilgili haber-yorumunda, ekonomik kriz döneminde Türkiye'deki otellerin sadece Ruslar için değil, birçok Batılı turist için de en hesaplı merkezlerden biri olduğu belirtilerek, "Ancak diğer rakip ülkelerden farklı olarak Türkiye fiyatları düşürmeye niyetli görünmüyor. Rusya'da faaliyet gösteren turizm operatörleri, Türkiye'nin bu sezonun tur fiyatlarını çok erken açıkladığını belirtiler" denildi.

Haber-yorumda, Yunanistan ve Bulgaristan gibi ülkelerin fiyatlarını pazarın koşullarına göre düşürmesine rağmen Türkiye'nin yüksek fiyatlardan vazgeçmediği görüşü dile getirildi.

Ajansın yorumuna göre, Coral Travel İcra Müdürü Mariya Badalova, Türkiye'de çok az sayıda otelin özel fiyat indirimi yaptığını, indirimin çok nadir olduğunu ve bunun da belli tarihleri kapsadığını söyledi. Badalova, Türk otelcilerinin şu anda hem fiyat, hem de kalite açısından kendilerine rakip hiçbir ülke olmadığı görüşünde olduğunu söyledi.

Majestik Park adlı turizm acentasının müdürü Olga Golovina, Türk otellerinin fiyat politikasının Mısır'ın yararına olduğunu savunarak, bu Haziran ayında Mısır'daki otel rezervasyonlarında geçen yıla kıyasla yüzde 50 oranında bir artış olduğunu söyledi. Golovina, Türk otellerinin fiyatları "kasıtlı olarak
yüksek tuttuğunu" savundu.

Rusya'nın en büyük tur operatörü Teztur'un halkla ilişkiler sorumlusu Marina Makarkova, Türkiye'deki otellerin yüksek fiyat politikası yüzünden Türkiye uçuşlarını azaltarak Mısır'a yönelmeye başladıklarını söyledi. Makarkova, "Rusya'dan Türkiye'ye uçak kaldırmak zararlı olmaya başladı. Çünkü bazı turlar uçak biletinden bile ucuz satılmakta. Mesela, Novosibirsk'ten Antalya'ya gidiş-dönüş uçak bileti 500 dolar iken, 350 dolara paket tur satılmakta. Biz kaybetmek değil, kazanmak istiyoruz" dedi.

A.A.



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,096 µs