En Sıcak Konular

Din görevlileri için yeterlilik sınavı geliyor

4 Haziran 2009 12:54 tsi
Stajyer vaizlik, stajyer Kur'an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyumluk için yeterlilik belgesi için sınav yapılacak.

Alınan bilgiye göre, 5 Temmuzdaki sınav sonucunda başarılı olanlara verilecek yeterlilik belgesi, KPSS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından göreve yerleştirmelerde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre istihdam edilecek sözleşmeli personel alımlarında kullanılacak.

Halen herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi çalışanlardan bu sınavlara katılıp başarılı olanlara verilecek yeterlilik belgesi ise Diyanet İşleri Başkanlığınca açılacak unvan değişikliği sınavında geçerli olacak.

Stajyer vaizlik ve stajyer Kur'an kursu öğreticiliğine sadece kadınlar başvurabilirken, stajyer vaiz olmak isteyenlerin 4 yıllık dini yüksek öğrenim mezunu, stajyer Kur'an kursu öğreticisi olmak isteyenlerin de en az imam hatip lisesi mezunu olması gerekiyor.

İmam-hatiplik ve müezzin-kayyumluk için de erkek olma şartı getirilen sınavda, imam-hatiplik için başvuranların en az imam hatip lisesi mezunu olması ve bu görevi yapmasını engelleyecek bir özrü bulunmaması, müezzin-kayyumluk için de lise veya dengi okul mezunu ve hafız olması şartı getiriliyor.

BAŞVURULAR

Yeterlilik belgesi yazılı sınavına başvuran adaylar, 40 TL sınava giriş ücretini EĞİTEK Döner Sermaye İşletmesinin Ziraat Bankası Beşevler/Ankara Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat şubelerinden birine 8 Hazirandan itibaren 17 Hazirana kadar yatırabilecek.

Adaylar, başvurularını 8-17 Haziran tarihleri arasında www.meb.gov.tr adresindeki ''Merkezi Sistem Sınavları'' bölümünden yapabilecek.

Sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan alması gereken adaylardan daha önce yeterlilik belgesi almış olanlar, başka bir görev için de bu sınava katılabilecek. Adaylar, yalnızca bir unvan için yeterlilik belgesi sınavına müracaat edebilecek ve sınav sonrası alınan yeterlilik belgesi sadece o alan için geçerli olacak.

Stajyer vaizlik sınavında Kur'an-ı Kerim, Arapça, tefsir, hadis, kelam, fıkıh, dini ve mesleki kültür, Diyanet İşleri Başkanlığı ve devlet memurları ile ilgili mevzuat ve hitabet; Kur'an Kursu öğreticiliği ve imam-hatiplik sınavlarında, Kur'an-ı Kerim, akaid, fıkıh, siyer ve ahlak ile hitabet, müezzin-Kayyumluk sınavında ise Kur'an-ı Kerim, akaid, fıkıh, ezan ve ikamet konularında sorular sorulacak.

aa

 




Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,607 µs