Bakan Çiçek yanıtladı | " /> Bakan Çiçek yanıtladı | "/>

En Sıcak Konular

Tüm iddiaları Bakan Çiçek yanıtladı

4 Haziran 2009 09:02 tsi
Tüm iddiaları Bakan Çiçek yanıtladı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin ''Vatan satma'', ''Vatan toprakları elden gidiyor'' gibi slogan ve ithamların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, ''Bu propagandalar öyle gelişi güzel propagandalar değil, dayanışma içerisinde belli kesimler bir kampanyayı sürdürüyor'' dedi. 
 
Çiçek, Habertürk'te yayınlanan ''Gündem'' programına katılarak, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.
 
Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin bir soru üzerine Çiçek, bu konudaki tartışmanın 15-20 gündür Türkiye'nin gündeminde olduğunu, Meclis'teki tartışmalara bakıldığında konunun ''bir suçlama, bir vatanseverlik, bir bilek güreşi haline döndürüldüğünü'' söyledi.
 
AK Parti Hükümeti döneminde yabancılara mülk satışı ve özelleştirme konuları nedeniyle ''Vatan satıldı'' iddialarının gündeme getirildiğini anımsatan Çiçek, ''Bu vatan satma, vatan toprakları elden gidiyor gibi bir slogan, bir itham bir gerçeği ifade etmiyor'' diye konuştu.
  
-''TEKNOLOJİYİ ALACAKSIN, ONDAN SONRA BİR İŞE YARAMAYACAK''-
  
Çiçek, 1998-2004 yılları arasında bölgeden sadece 15 bin mayın sökülebildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Halbuki milyonun üzerinde mayın var. Siz bu tempoyla giderseniz 50 sene daha bu işi çözme imkanınız yok. Bu iş kolay değil, çok değişik riskleri var. Bir defa teknoloji dışardan geliyor. Alacaksın bu teknolojiyi sökeceksin, ondan sonra bir işe yaramayacak. Temizlik sırasında meydana gelebilecek can kayıpları, parasal maliyetleri bir araya getirdiğimizde bugün konuşulanların ötesinde çok değişik sakıncaları var.''
 
Mayınlı arazilerin temizlenmesi ihalesinin uluslararası ihalelerde deneyimli olması nedeniyle Maliye Bakanlığına verildiğini kaydeden Çiçek, 2006'da sınırdaki illerden Mardin'de Maliye Bakanlığının ihaleye çıktığını ancak Danıştayın ihaleyi iptal ettiğini bildirdi.
  
-''YER ALTI KAYNAKLARI KONUSUNDA KANUN HÜKÜMLERİ SAKLIDIR''-
  
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, ''Mayınlı alanlarda aslında petrol bulunduğu'' iddialarının hatırlatılması üzerine, ''Arazide bulunan maden ve petrol gibi her türlü yer altı zenginlikleri hakkında ilgili kanun hükümlerinin saklı'' ve maden konusunun ayrı bir kanuna tabi olduğunu kaydetti.
  
-''RTÜK BAŞKANI AKMAN HAKKINDAKİ İDDİALAR''-
  
Çiçek, ''Sayın Akman'a istifasının istenmesi konusunda sizin bir tavsiyeniz var mı?'' şeklindeki bir soruyu, ''Tavsiyem olsa kendime olur. Başkasına tavsiye etmek ne kadar haddim olur onu bilemem'' sözleriyle yanıtladı.
 
Bakanlar Kurulu toplantılarında konuşulan her konunun kamuoyuna aktarılmadığını, diğer taraftan özerk bir kuruluş olan RTÜK'ün başkanının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınmasının ya da istifasının istenmesinin mümkün olmadığını kaydeden Çiçek, şunları söyledi:
 
''Danıştay bir arkadaşımızla irtibatlıdır, ama bu Danıştay'da olup biten bir şeyle ilgili olarak o bakan arkadaşımız ne yapacak? Ne diyecek? Evvela Hükümet'in işleyişi bilinmediği için kamuoyu noktasında Hükümet olunca her işten biz sorumlu oluyoruz. Hayır biz bu manada her işten sorumlu değiliz. Bağlı kuruluş, ilişkili ve ilgili kuruluşlar var. RTÜK gibi özerk kuruluşlar Hükümet'in tasarrufunun dışına çıkan kuruluşlardır. Bunlar Hükümet'le ast üst ilişkisi içerisinde olan kuruluşlar değildir. ''
 
-DENİZ FENERİ DAVASI-
  
Çiçek, ''AK Parti için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme başlatıldığının'' anımsatılması üzerine, basın yayın organlarında ''yurt dışından para aldığı'' şeklindeki iddialar nedeniyle rutin bir işlem yapıldığını, bu durumun parti kapatma nedeni olduğu için herhangi bir parti için de gerçekleştirilebileceğini söyledi. Çiçek, ''Her ay bilançosunu, hesabını yayınlayan tek partiyiz, kimsenin bu konuda bir şey söylemesine gerek yok'' dedi.
  
-ETKİN PİŞMANLIK YASASI-
  
''Kürt Sorunu'' konusunda AK Parti'nin açılımlarının sorulması üzerine bu sorunun AK Parti döneminde ortaya çıkmadığını, Osmanlı döneminden beri yaşandığını ifade eden Çiçek, bu konuda önemli adımlar atıldığını belirtti. ''Gündemimizde af diye bir çalışma yok'' diyen Çiçek, bunun toplumda yaratacağı travmaların iyi hesaplanması gerektiğini, güvenlik güçlerinde zafiyet, şehit ailelerini rahatsızlık yaratacak durumlara dikkat edilmesi gerektiğine işaret etti.
 
PKK'nın dünyada en çok dış destek alan terör örgütü olduğunu, yok edilmesinin de uluslararası işbirliği gerektirdiğini vurgulayan Çiçek, ''Terörle mücadelede en samimi ve en kararlı şekilde işbirliği yapan neredeyse tek ülkeyiz'' dedi.
  
-''DTP'Lİ VEKİLLERİN İFADE VERMESİ... ''-
  
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''DTP'li vekillerin ifade vermeye çağrılmalarına'' ilişkin olarak TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın gayret gösterdiğini ifade etti.
 
Bu konuda bir Anayasa değişikliği yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine de Çiçek, Anayasa değişikliğini AK Parti'nin istediğini ancak bazı partilerin bunu istemediklerini söyledi.
 
aa



Bu haber 263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,119 µs