sümenaltı etti! | " /> sümenaltı etti! | "/>

En Sıcak Konular

PKK'nın kanlı dosyalarını sümenaltı etti!

4 Haziran 2009 08:38 tsi
PKK'nın kanlı dosyalarını sümenaltı etti! 
PKK’ya giden milyarlarca euroluk kara paranın merkezi olan Almanya, yıllardır Türkiye’nin ‘Bunu durdur’ talebine kulağını tıkıyor. Merkel’e elden verilen dosya bile sonuçsuz kaldı.

Merkel de sümenaltı etti 

PKK Holding’in Almanya’dan Kandil’e her yıl 1 milyar Euro aktardığının ortaya çıkmasının yankıları sürerken Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve istihbarat birimlerinin Berlin’i PKK’nın finans kaynakları konusunda belge yağmuruna tutmasına rağmen hiç bir girişimde bulunmadığı ortaya çıktı. Hatta 2006-2007’de önce Almanya Başbakanı Angela Merkel’e PKK’nın ticari faaliyetleri, şirketleri, adresleri ve banka hesaplarının yer aldığı bir dosyanın ‘elden’ verilmesine rağmen, bir gelişme olmadığını belirtildi.

BND DE SESSİZ KALDI

‘TERÖRİST holdingin’ Almanya’daki finans kaynaklarının deşifre olmasının ardından, Türkiye’nin konuyla ilgili olarak yeni bir dosya daha hazırlayarak Alman Hükümeti’ne göndermesi gündeme geldi. Kara para kurulu olarak bilinen MASAK koordinatörlüğünde, PKK’nın finans kaynakları ile ilgili birçok inceleme yapıldı. Bu incelemeler sonucunda, PKK’nın başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerindeki tüm şirketleri ve hesapları tespit edildi. Hatta PKK adına çalışan kişilerin isim ve adresleri dahi belirlendi. Bu bilgilerden oluşturulan raporlar Almanya Başkanı Merkel’e, İçişleri Bakanlığı’na, finans suçları birimlerine ve Almanya’nın istihbarat teşkilatı BND’ye sunuldu. Bu şirketlerle ilgili işlem yapılması istendi. Ancak, başta Almanya hiçbir Avrupa ülkesinden, PKK’nın parasal kaynakları konusunda bir çalışma yapılamadı.

GÖSTERMELİK BASKINLAR

PKK’NIN parasal kaynakları ile ilgili incelemeleri yürüten bürokratlar, incelemeler çerçevesinde PKK’nın Almanya’daki finansal faaliyetleri konusunda hazırlanan özel bir dosyanın 2 yıl önce ‘elden’ Almanya Başbakanı Merkel’e sunulduğunu vurguladı.

Raporlarda, PKK’nın Almanya’daki finans faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı bilgilere yer verildi.

G-20 KULLANILACAK

MASAK yetkilileri, Almanya’nın kendilerine sunulan PKK’nın finans kaynaklarına ilişkin rapor ve dosyalar üzerine, örgütün bazı gazete ve işyerlerine baskınlar yaptığı ancak, bu baskınların küçük çaplı operasyonlar olduğunu bildirdi ve Alman devletinin, PKK’nın finans kaynaklarının kurutulması yönünde kesin kararlar almadığını da vurguladı.

Örgütün finans kaynaklarının büyük kısmının Avrupa ülkelerinde olduğunu ifade eden yetkililer, Avrupa ülkelerindeki bankalardan PKK’nın paraları konusunda gerekli bilgi ve belge almakta zorlanıldığını kaydettiler. Son olarak yapılan G-20 toplantısında, sırdaş hesapların açıklanması konusunda karar alındığını hatırlatan yetkililer, PKK’nın Avrupa bankalarındaki kaynaklarıyla ilgili yeni bir dosya hazırlanarak, gönderileceğini bildirdi.

BiR YILDA 300 MiLYON EURO GELiR


MASAK ve istihbarat birimlerinin hazırladığı ve Merkel’e elden sunulan raporda şu bilgiler yer aldı:

Bölücü terör örgütünün Almanya’da 11 bin 500 üyesi var. Bu kişilerin bir kısmı örgüte ait işyerlerinde çalışırken bir kısmı da örgüte adam kazandırmak ve para toplamak için çalışmalarda bulunuyor. (İsimleri ve adresleri verildi)

PKK adına yine bu ülkede, 189 dernek faaliyet gösteriyor. Dernekler daha çok paraların aklanmasında ve örgüte yeni üye kazandırılmasında kullanılıyor. (Adresleri ve hesap numaraları verildi)

Örgüt adına faaliyette bulunan toplam 13 dergi ve gazete bulunuyor. Bu yayınlar yoluyla, örgüt üyeleri birbirleriyle haberleşiyor. (Adresleri belirtildi)

Almanya’daki şirketler aracılığı ile vatandaşlardan koruma adıyla toplanan haraçlar yılda ortalama olarak örgüte 300 milyon Euro’luk kaynak yaratılıyor. (Banka hareketleri ve hesap numaraları belirtildi)

Bölücü terör örgütünün Avrupa’da kurduğu şirketler, her alanda faaliyet gösteriyor. Örneğin basit dönerci dükkanından, büyük çaplı üretim yapan fabrikalara kadar örgüte ait işyeri bulunuyor. Hatta, yine bu ülkede kurulan organizasyon şirketleri aracılığı ile, hac ibadetleri bile yine örgüte ait şirketler aracılığı ile gerçekleştiriliyor. (İsim ve adreslerine yer vrelidi)

Örgütün Almanya’da elde ettiği gelirler, bu ülkedeki bankaların off-shore şubeleri aracılığı ile örgüte aktarılıyor. Türkiye’deki örgüt faaliyetleri içinde bu ülkeden kaynak transferi gerçekleştiriliyor. (Banka isimleri ve hesap numaraları belirtildi)

star



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,681 µs