mayına bastı! | " /> mayına bastı! | "/>

En Sıcak Konular

CHP'li vekil mayına bastı!

4 Haziran 2009 08:04 tsi
CHP'li vekil mayına bastı! İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesine yönelik kanun tasarısının görüşüldüğü saatlerde TBMM'de ilginç bir görüşme yaptı. Bu gelişme, siyasi tarihe geçecek bir başka olaya zemin hazırladı.

CHP'li vekil mayına bastı; bilmeden partisini hedef aldı  
 
CHP'li Ahmet Ersin, İsrail Büyükelçisi Levi'nin Meclis'e gelmesini 'Türkiye için zül' diye niteledi. 
 
Levi, CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ile bir araya geldi. Levi'nin mayınlı arazileri değil, Bergama'daki bir sinagog konusunu konuştuğu ileri sürüldü. Ancak bu gelişme, siyasi tarihe geçecek bir başka olaya zemin hazırladı. Levi'nin kiminle görüştüğünü bilmeyen CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, ağır ithamlarda bulundu. Ersin, Levi'nin makam otomobilinin yanında yaptığı açıklamada, farkında olmadan partisini hedef aldı: "İsrail Büyükelçisi'nin, tasarının görüşüldüğü en kritik günde Meclis'in kapısına dayanması ve markaj altına almaya çalışması, Türkiye açısından büyük bir züldür. Başbakan, bu davranışından utanmalıdır."

Muhalefet, mayından temizlenecek arazilerin İsrail şirketlerine 'peşkeş çekileceğini' ileri sürüyor. Dün, tasarıyla ilgili tartışmalar devam ederken İsrail Büyükelçisi'nin TBMM'ye gelmesi dikkat çekti. Levi'nin ziyaretine en sert tepki CHP'li Ersin'den geldi. Levi'nin AK Parti için geldiğini düşünen Ersin, Levi'nin makam otomobilinin yanında ağır ifadeler kullandı. Ersin, İsrail'in bu tür yöntemlerle TBMM'yi markaj altına almaya çalıştığını savundu. Başbakan Erdoğan'ın mayınların temizlenmesi konusunda kendisini İsrail'e bağladığını savunan Ersin, şöyle devam etti: "Başbakan, mayınlı araziler temizlendikten sonra onlara bırakma konusunda büyük sözler vermiş. İsrail Büyükelçisi de şimdi onun gereğini yapmaya çalışıyor. Büyükelçi, kısa süre önce bölgedeydi. 'Burayı işgale gelmiyoruz' diye açıklamalar yaptı. Tasarının görüşüldüğü en kritik günde Meclis'in kapısına dayanması Türkiye açısından büyük bir züldür." Ancak bir süre sonra gerçek ortaya çıktı. Levi, iktidar partisi mensuplarıyla değil CHP'li Şahin Mengü ile görüşmeye gelmişti. Mengü, Büyükelçi ile görüşmesinin mayınlarla ilgili olmadığını vurguladı. Mengü, "Kendisi Bergamalı, hemşehrimiz. Geçen gün bir yerde karşılaştık. 'Kahve içmeye geleceğim' demişti. Ben de buyur ettim. Bana mayınlı arazilerle ilgili hiçbir şey söylemedi. Bergama'da bir sinagog varmış. Bu sinagogun mozaikleri ile ilgili onarım yapılması konusunda görüşlerini aktardı." diye konuştu.

zaman

 



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,005 µs