En Sıcak Konular

İbrahim Tatlıses çok kızdı

3 Haziran 2009 18:34 tsi
TRT1'deki 'Nasılsınız?' programının konusu ve konukları, son dönemin çok konuşulanları olunca, sesler de yükseldi...

TRT1'de yayınlanan Tayfun Talipoğlu'nun sunduğu 'Nasılsınız?' programın konusu, son dönemde ortaya çıkan ve sıkça tartışılan reyting meselesi ve ölçüm cihazları bulunan bazı evlerin, bazı yapımcılar tarafından maaşa bağlanarak reytinglere müdahale edilmesi konusuydu.

Programda aralarında Sinan Çetin, Osman Sınav, Can Tanrıyar, Ali Atıf Bir, İbrahim Tatlıses gibi isimlerin yanı sıra üniversitelerden de öğretim görevlileri yer aldı.

Geçen yıllarda, İbo Show programında bu konuyu sıkça gündeme getiren İbrahim Tatlıses, kimi çevreler tarafından eleştirilere maruz kalmıştı. atv'deki programından reytinglerle oynandığı ve bazı evlere para karşılığı teklif götürüldüğü söylentilerini ekrana taşıyan Tatlıses, zaman zaman yayın sırasında kendisini tutamadı ve sesini yükseltti.

İbrahim Tatlıses, AGB'nin şu anda ölçüm cihazı yerleştirdiği 2500 evin değiştirilmesi durumunda bir kaç sene sonra o evlere de ulaşılacağını savundu.

Tatlıses, geçen yaz İbo Show programını çekerken reytinglerde 1., 2 .veya 3. sırada olduklarına, 4. sıraya dahi düşmediklerine atıfta bulunarak, "Ne zaman ki eylül-ekim ayında sezon başladı, benim reytinglerim başladı 9-10-11 hatta bir gün 19!.. Gündüz sokakta dolaşıyorum 'İbrahim Bey dün akşam izledik ne kadar çok güzeldi' diyorlar. Öbürü şöyleydi, böyleydi...Lan biz niye dokuzuncuyuz o zaman diyorum kendi kendime" diyerek isyanını dile getirdi.

ALİ ATIF BİR'E ELEŞTİRİ

Programda yer alan konuklardan birisi olan Ali Atıf Bir'in, kendisinin daha önce reytinglerle ilgili yaptığı çıkışlara verdiği tepkiye gönderme yapan İbrahim Tatlıses, Bir'in bir yazısını gösterdi ve "Hocamın burada resmi de var. Bana salladığı zamanı anlatacağım şimdi" dedi. Bu sözler Ali Atıf Bir'i güldürdü.

Tatlıses, sözlerine şöyle devam etti:

"Herkes zannediyor ki İbrahim Tatlıses'in reytingleri düştü. Benim hiç bir zaman reyting kaygım yoktu ki bu hileler başlamayana kadar. Bundan 2 sene evvel de biliyorsunuz yine sesim gür çıktı, yine inanmadılar ama çıktı! Bir kaç tane evi kapattılar. Adreslerini değiştirdiler AGB'ciler."

İbrahim Tatlıses, ekrandan yaptığı eleştiriler ve çağrıları gazetedeki köşesine taşıyan ve 'Bu çağrı ölçümlere resmen müdahaledir' şeklinde yorumlayan Ali Atıf Bir'in yazısını canlı yayında yeniden okudu ve şu anda yaşanan duruma gönderme yaparak haklılığını ortaya koymaya çalıştı.

BUNLAR EKRANDA KONUŞULARAK ÇÖZÜLEMEZ!

Bahçeşehir Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali Atıf Bir ise farklı bir duruma dikkat çekerek, "Son 15 günde TİAK, TRT'nin adını gündeme getirerek çok büyük hata yaptı ve TRT'nin reytingleri düştü. Çünkü denekler korkarak... Bakın bütün reytingleri izleyin başka bir kanala yaradı bu. Bunu söylemeye çalışıyorum. Bunlar ekranda konuşularak çözülebilecek şeyler değil" şeklinde konuştu.

Bu konuşmalara itiraz eden İbrahim Tatlıses, "Başka şeye götürdünüz, ben bunu söylemekle, 'Aman onları izlemeyin beni izleyin' anlamında değil. Ben bağırıyorum ki 'Ey büyükler siz duyun devreye girin" açıklamasını yaptı.

SİNİRDEN BAĞIRDI!

Bu sırada Tatlıses'in sesi de yükseldi. Ali Atıf Bir'in "Orada konuşulacak konu değil" sözlerine tepki veren İbrahim Tatlıses, iyice sinirlenerek "Nerede konuşacağız? Ne demek değil? Benim reytinglerim düşüyor, benim suratım düşüyor. Ben sabah ATV'ye telefon açarken açamıyorum" dedi.

TİAK'IN HATASI NE?

Ali Atıf Bir de İbrahim Tatlıses'in bir konudaki haklılığına işaret etti ve "İbrahim Bey, neden haklısınız biliyor musunuz? TİAK bu güveni sağlayamadığı için ve mutabakatı sağlayamadığı için, bizi böyle konuşturduğu için, denetimi şeffaflaştırmadığı için, eş zamanlı anket sonuçlarını 4 ayda bir açıklamadığı için, ham dataları vermediği için... Çünkü şüphe altında kalıyor" açıklamasını yaptı.

3 MİLYAR DOLARLA ANCAK BU KADAR!

Bir, Türkiye'nin televizyon sistemini yanlış kurduğunu ve 3 milyar dolar reklam geliriyle ancak bu kadar olduğunu söyledi ve "Kanallara böldüğünüz zaman çok düşüyor bu sistemde. Böyle olunca da özel televizyonlar çalışırken TRT gibi reytinge oynamayan kanallar eziliyor bu sistemin altında" ifadesini kullandı.

FERYAT ETTİM 2. OLDUM

İbo Show programının çok ses getirdiğini sokakta insanlardan gördüğünü ancak aynı sonucun reytinglere yansımadığını ifade eden İbrahim Tatlıses, "Programa bakıyorum 17. İşte orada, 2 sene evveli anlatıyorum, orada bir feryat ettim, 40 evi teslim alanlar ortaya çıktılar. Ne oldu ortaya çıktılar? AGB hemen el koydu, pat 2. hafta İbrahim Tatlıses yine 2. Nasıl oldu bu?" diye sordu.

REKLAM ALMAYINCA KALDIRIYORLAR

Tatlıses sözlerine şöyle devam etti: "Bu sistem değişir değişmez beni ilgilendirmiyor. Öyle insanlar var ki ekmekleriyle oynanıyor. Emek veriyorsun, gece gündüz çalışıyorsun, bir emeği ortaya koyuyorsun, açıyorsun abi, sen anlaşmamışsın, evleri satın almamışsın diye reytinglerde geride kalıyorsun. Halbuki dizi de iyi, yaptığın iş de iyi! Ne oluyor, reklam karşılığı iş alıyorsun. Reklam almayınca 2-3, 4. programda seni kaldırıyor."

SAVCILAR EL ATSIN BU İŞE!

"Yüreğim şişti" diyerek içinde bulunduğu durumu anlatan İbrahim Tatlıses, olayın yargıya taşınması gerektiğini ifade ederek, "Savcıları çağırın. Savcılar el atsın. Böyle olmaz ki! Önce bu iş kapansın bi" dedi.

Ali Atıf Bir de, "Burada savcılık bir olay var. Bu suç mudur onun bilelim önce" şeklinde konuştu.

BİZ NİYE KONUŞUYORUZ Kİ?

Söze giren Yapımcı Osman Sınav ise, "Bu suçsa, bunu o zaman hukukçuların konuşması lazım, savcıların konuşması lazım. Biz niye konuşuyoruz?" dedi.

AYAĞA KALKIP GİTTİ

Konuşmanın tam bu bölümünde ayağa kalkan Sinan Çetin, bir yere sözü olduğunu belirterek esprili bir şekilde, "Gidiyorum, hepinizi öpüyorum. Gerçekten bunu hukukçuların konuşması lazım. Hadi görüşürüz" diyerek canlı yayında stüdyodan çıktı.

YANLIŞ ANLAMAYIN PROTESTO DEĞİL!

Tayfun Talipoğlu da hem stüdyodaki konukların hem de ekran başındakilerin bunu bir tepki olarak algılamaması konusunda uyararak "Yanlış anlamayın, bu protesto falan değil. İşi var. 45 dakika sonra ayrılacağım demişti. Onu belirtelim de yanlış anlaşılmasın" diye konuştu.

Televizyon Gazetesi




Bu haber 900 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,414 µs